werk in uitvoering

Werk in Uitvoering #17: vuilnisvrouw Elisa Teuben

In de podcast Werk in Uitvoering loopt maker Joris Kreugel een dagje mee op de werkvloer van mensen met de meest uiteenlopende beroepen. Hoe kijkt de gemiddelde Nederlander tegen zijn of haar baan aan? Brengt het hen passie en plezier? En wat levert het qua salaris eigenlijk op? Hoe ziet een werkdag er uit, hoeveel plezier brengt het werk, hoeveel uur wordt er gewerkt en hoeveel uren zijn er voor ontspanning? Joris Kreugel probeert in deze podcast antwoord krijgen op deze en meer vragen.

Aflevering 17: de vuilnisvrouw

Elisa Teuben (23 jaar) is vuilnisvrouw. Haar vader was vrachtwagenchauffeur en toen ze zelf haar grootrijbewijs had gehaald, is ze als vuilnisvrouw gaan werken. Inmiddels is ze van alle markten thuis; ze werkt op de achterlader, de kraanauto, de zijlader en de veegmachine. Elisa vindt het werk leuk. Omdat ze per week wordt ingedeeld, is het werk afwisselend. Ze werkt in een mannenwereld, maar zit in een fijn team en heeft nooit last gehad van nare opmerkingen. “Het ligt er ook aan hoe je er zelf in staat. Je moet zeker niet op je mondje zijn gevallen.” De enigen die soms raar opkijken zijn inwoners, die ze tegenkomt als ze aan het werk is.

Nieuwe afleveringen zijn elke week op MAX Vandaag, in de NPO Radio 5-app en via de bekende streamingsdiensten te beluisteren. Op laatstgenoemde kunt u zich ook abonneren op deze podcast.

Geef een antwoord