Werk in Uitvoering #19: schoonmaakster Susana Cazorla

In de podcast Werk in Uitvoering loopt maker Joris Kreugel een dagje mee op de werkvloer van mensen met de meest uiteenlopende beroepen. Hoe kijkt de gemiddelde Nederlander tegen zijn of haar baan aan? Brengt het hen passie en plezier? En wat levert het qua salaris eigenlijk op? Hoe ziet een werkdag er uit, hoeveel plezier brengt het werk, hoeveel uur wordt er gewerkt en hoeveel uren zijn er voor ontspanning? Joris Kreugel probeert in deze podcast antwoord krijgen op deze en meer vragen.

Aflevering 19:

Susana Cazorla (54 jaar) is schoonmaakster van kantoren. 9 jaar geleden is ze met haar 2 zoons uit Zuid-Spanje vertrokken. Haar gehandicapte zoon Daniel had speciale zorg nodig, die Spanje hem niet kon bieden. Voor een beter leven verhuisden ze naar Nederland. De eerste 5 jaar waren erg moeilijk; Susana had helemaal niets en verhuisde 13 keer. Haar zoon zat ondertussen in een zorgcentrum. Susana is al vrij snel als schoonmaakster gaan werken. In de 9 jaar dat ze nu bij het schoonmaakbedrijf werkt, heeft ze zich stapje voor stapje opgewerkt. “Ik geloofde in mijn droom en daarom ben ik doorgegaan”, aldus Susana. Om de verzekeringskosten voor haar zoon te kunnen betalen, heeft Susana altijd hard moeten werken. Daniel is inmiddels overleden, maar Susana wil niet meer terug naar Spanje. Ook niet na haar pensioen. Hoewel ze een lastige start heeft gehad, vindt ze Nederland een geweldig land.

 

Nieuwe afleveringen zijn elke week op MAX Vandaag, in de NPO Radio 5-app en via de bekende streamingsdiensten te beluisteren. Op laatstgenoemde kunt u zich ook abonneren op deze podcast.

Geef een antwoord