Dank Helden van de Zorg

Live bij MAX: Dank Helden van de Zorg

MAX zendt woensdag 8 september 2021 live het programma Dank Helden van de Zorg uit. Prinses Margriet onthult deze dag een bronzen standbeeld in Oisterwijk ter ere van alle zorgmedewerkers en als herdenking aan de slachtoffers van de coronapandemie. In de live-uitzending wordt uitgebreid verslag gedaan van dit bijzondere moment.

Terugblik op de coronaperiode

In Dank Helden van de Zorg blikt presentator Carrie ten Napel terug op de coronaperiode. In de uitzending zijn voorzitter van Stichting Dank Helden van de Zorg Hans Kraak en SEH-arts Gor Khatchikyan te gast. Khatchikyan ving veel coronapatiënten op bij de spoedeisende hulp en beoordeelde of zij naar de IC moesten. Verder is minister Hugo de Jonge aanwezig en komt Frans van Heumen aan het woord. Van Heumen verloor zijn vrouw aan het coronavirus; zij werkte in de zorg. Het bronzen standbeeld dat speciaal voor alle zorgmedewerkers en coronaslachtoffers is gemaakt, wordt onthuld door prinses Margriet. Ook zijn er muzikale optredens van Anita Meyer en Wibi Soerjadi.

Eerbetoon

MAX-directeur Jan Slagter: ”Ik ben ontzettend blij met dit eerbetoon van Stichting Dank Helden van de Zorg. De druk op de zorg is de afgelopen periode zo groot geweest, alle zorgmedewerkers verdienen dit standbeeld. Daarnaast is het mooi dat er nu een plek is waar we heen kunnen om de slachtoffers met elkaar te gedenken en stil te staan bij deze zware periode.”

Stichting Dank Helden van de Zorg

Op initiatief van de Stichting Dank Helden van de Zorg wordt op woensdag 8 september stilgestaan bij de coronaperiode. Het bronzen standbeeld wordt onthuld door Prinses Margriet en komt te staan in de Oisterwijkse Bossen en Vennen, Groot Speijck van Natuurmonumenten. Het beeld ‘Salutifera Unitas’, eenheid die offers brengt en gezondheid geeft, staat symbool voor de afsluiting van een moeilijke periode en opening naar een nieuwe toekomst. Het beeld is ontworpen door de vorig jaar overleden Nederlandse kunstenaar Kees Verkade. Ruim 3.000 zorginstellingen in Nederland ontvangen een afbeelding van het beeld. Op deze wijze kunnen medewerkers, patiënten, bewoners en bezoekers kennisnemen van deze dankbetuiging en herdenking van de coronapandemie.

De live-uitzending Dank Helden van de Zorg is te zien op woensdag 8 september 2021 om 15.15 uur op NPO 1. 

Geef een reactie