0:12:33

Elles de Bruin interviewt prinses Margriet en Pieter-Christiaan op Haïti

0:03:01

Prinses Margriet en Pieter-Christiaan bezoeken de dammen in Grand Fond, Haïti

0:00:00

Prinses Margriet en haar zoon Pieter-Christiaan bezoeken school Haïti

Elles de Bruin interviewt prinses Margriet over Haïti

Prinses Margriet en haar zoon Pieter-Christiaan hebben afgelopen week Haïti bezocht. Ze zijn daar om voor het Rode Kruis projecten te bezoeken die mensen moeten voorbereiden op natuurrampen. Haïti wordt in 2010 getroffen door groter aardbeving. In 2016 raast orkaan Matthew langs het eiland dat dan nog amper is bekomen van de aardbeving in 2010. MAX presentatrice Elles de Bruin is met prinses Margriet en haar zoon Pieter Christiaan meegereisd en ziet met eigen ogen de altijd nog zichtbare gevolgen van de rampen in 2010 en 2016. 

Interview prinses Margriet en prins Pieter-Christiaan

In een Hallo Nederland en Tijd voor MAX zijn er reportages te zien over het bezoek van Elles de Bruin aan Haïti. Elles de Bruin spreekt ook nog uitgebreid met prinses Margriet en haar zoon Pieter-Christiaan. Het volledige interview bekijkt u in de video.

Verbetering van leven

De prinses en haar zoon bezoeken onder andere de dammen in het geïsoleerd gelegen Grand Fond. De dammen in Grand Fond hebben het leven voor de mensen daar sterk heeft verbeterd.

Voorbereiden op rampen

Prinses Margriet en haar zoon Pieter-Christiaan bezoeken tijdens hun reis ook een schooltje in het dorp Côtes-de-Fer, ongeveer 150 kilometer onder de hoofdstad Port-au-Prince. Op deze school  leren kinderen door middel van een spel hoe ze zich kunnen voorbereiden op rampen, zoals aardbevingen en orkanen.

 

Geef een reactie