zorg

Helpt u ook mee om nationaal coronamonument te realiseren?

Stichting Dank Helden van de Zorg heeft een beeld laten maken om alle slachtoffers van de coronapademie in Nederland te herdenken én om alle zorgmedewerkers mee te bedanken.Als het ware dus een nationaal coronamonument. Om dit beeld te kunnen plaatsen en vervolgens te onderhouden is geld nodig. U kunt dit doneren via de website dankhelden.nl.

Standbeeld ter herdenking

De coronapademie in Nederland duurt al bijna 1 jaar. Om iedereen te herdenken die door COVID-19 is overleden komt de stichting Dank Helden van de Zorg in 2020 op het idee om een standbeeld te laten maken.Tevens is het beeld ook een bedankje voor alle mensen die werkzaam zijn in de zorg. Van de artsen op de ic’s tot de mensen die de ziekenhuizen schoon houden.

Doneren

Het beeld zelf is inmiddels gemaakt door wijlen Kees Verkade. Zodra de pandemie voorbij is wordt het beeld geplaatst op een vooralsnog onbekende, groene locatie. Om het beeld op de plek van bestemming te krijgen, het daadwerkelijk te plaatsen en vervolgens te onderhouden is geld nodig. Geld dat u kunt doneren via de eerder genoemde website, dankhelden.nl.

Tijd voor MAX

Naast het beeld zal er ook een bedenk- en herdenkplek worden gecreëerd waar het mogelijk is om de slachtoffers te herdenken en alle betrokken werknemers te bedanken. Wilt u meer weten over dit project? Op 4 januari 2021 is Hans Kraak, voorzitter van de stichting Dank Helden van de Zorg, te gast bij Tijd voor MAX om hier meer over te vertellen. U ziet Tijd voor MAX elke werkdag rond 17.10 uur op NPO 1.

(Bron: Dankhelden.nl, ANP, redactie Tijd voor MAX)

Geef een reactie

Reactie

  1. Bezorgde Nederlander says:

    Mooi dat er een bedenk- en herdenkplek komt in Nederland om daar alle slachtoffers te herdenken en al het betrokken zorg personeel te bedanken.
    Misschien kunnen al die coronaboetes die sinds de laatste lockdown zijn uitgeschreven hier wel voor gebruikt worden.

    Keep safe and stay well

    Bezorgde Nederlander