Janneke Vreugdenhil

Janneke Vreugdenhil loge-gast in MAX Avondconcert

Elke woensdag schuift een bekende Nederlander aan bij het MAX Avondconcert, de zogenaamde loge-gast. Woensdag 14 december 2016 is culinair journalist Janneke Vreugdenhil te gast. Voorafgaand aan het concert en in de pauze vertelt zij over de rol van (klassiek) muziek in haar leven. 

Eten zoals eten bedoeld is

Janneke Vreugdenhil schrijft voor NRC Handelsblad en tal van andere bladen, bedenkt nieuwe recepten en schrijft kookboeken. Haar stijl is troostrijk, hartverwarmend en niet-te-moeilijk. ‘Eten zoals eten bedoeld is’. Haar nieuwste kookboek heet Solo Food. Ook daarin staan gerechten (kippesoep, troostpasteitjes en aardappelgratin met ‘een shitload kaas’) met een opbeurend karakter.

Concerten voor de kersttijd

Het MAX Avondconcert wordt vanavond live uitgezonden vanuit het Orgelpark in Amsterdam. In het eerste van een serie van 4 concerten voor de kersttijd presenteert het Orgelpark Natale Napoletano. Het Ensemble Odyssee brengt samen met de sopraan Jenny Högström liturgische muziek van de Napolitaanse componist Gaetano Veneziano, geschreven voor eerste kerstdag. Het programma wordt verder ingekleurd met Napolitaanse kerstmuziek van Cristofaro Caresana. Vocale composities worden afgewisseld met feestelijke instrumentale sinfonia’.

MAX Avondconcert met loge-gast Janneke Vreugdenhil is te horen op woensdag 14 december 2016 vanaf 20.00 uur op NPO Radio 4.

Bekijk ook het recept voor kruidige linzensoep van Janneke Vreugdenhil.

(Foto: Annemarie Sabelis)

Geef een reactie