Linzensoep

Kruidige linzensoep van Janneke Vreugdenhil

U kunt deze linzensoep met een staafmixer pureren of niet. Janneke pureert hem vaak half; heel even de staafmixer erin, maar niet helemaal pureren. Dan ontstaat er een fluwelig soepje.

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 1 kleine wortel in kleine blokjes
  • 1 stengel bleekselderij in smalle boogjes
  • 1 teen knoflook fijn gesneden
  • een snufje chilivlokken
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1 portie gare linzen
  • olijfolie
  • 2-3 eetlepels yoghurt
  • een handje rucola

Bereiding:

Verwarm de olijfolie in een pan en fruit daarin de wortel en bleekselderij een paar minuten. Voeg de knoflook, chilivlokken en komijn toe en bak een minuutje mee.

Schenk 400 milliliter water in de pan, voeg de linzen toe en breng aan de kook. Laat zachtjes 10 minuten koken.

Pureer de soep eventueel en breng op smaak met zout en peper. Serveer in een soepkom, schep de yoghurt erop en garneer met rucola.

(Bron: Janneke Vreugdenhil/Solo food)

Geef een reactie

Reactie

  1. nette says:

    Het is inderdaad lastig om ieder keer iets voor jezelf te verzinnen om te eten. Deze linzensoep ga ik zeker proberen !
    Vr groet
    Nette