Duur 02:37
Gepubliceerd op 22 januari 2018

Annette en Daisy Samen naar Klassiek

Met Samen naar Klassiek wordt een klassiek concert een gezellige avond samen uit. Maandag 22 januari 2018 zijn Annette (56) en Daisy (28) samen naar klassiek geweest in Amsterdam.  

Schumann

samen naar klassiek

Daisy woont in Oosterblokker. Ze houdt van alle soorten muziek, klussen en noemt zichzelf creatief en eigenwijs. Annette woont in Lisserbroek. Ze houdt van sporten, piano en klassiek gitaar.

Maandag 22 januari 2018 vindt het concert plaats in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Pianist Martin Helmchen speelt werk van Robert en Clara Schumann, Liszt, Messiaen en Chopin.

De gracieuze werken van Schumann lijken wel gemaakt voor deze Duitse pianist. In dit soloconcert kiest hij voor de Noveletten, 8 kleine stukken met heel uiteenlopende karakters. Van grappen tot familiescènes en sprookjes, er gebeurt een hele hoop, schreef Schumann zelf. Helmchen verweeft de associatieve stukken met werken van Roberts echtgenote Clara Schumann, Liszt en Bach. Ook klinken Schönbergs Sechs kleine Klavierstücke, een reeks compacte miniaturen.’

Verslaggever Koen Bugter is erbij en maakt een live-verslag van de ontmoeting. Omdat zo’n ontmoeting al spannend genoeg is, werd er tijdens het gesprek gebruik gemaakt van het Koppelspel. Dit leverde interessante vragen en leuke antwoorden op.

Bent u ook zo benieuwd hoe Annette en Daisy het hebben gehad? Luister de uitzending terug in bovenstaande player. En als u hun reactie op deze ontmoeting wilt horen luister dan 29 januari van 20.00 – 22.30 uur naar MAX Avondconcert op NPO Radio 4. Dan hoort u ook wie het nieuw Samen naar Klassiek-koppel is.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer