Duur 05:11
Gepubliceerd op 26 november 2017

Willemien en Tjerk Samen naar Klassiek

Met Samen naar Klassiek wordt een klassiek concert een gezellige avond samen uit. Zondag 26 november 2017 zijn Willemien (48) en Tjerk (40) samen naar klassiek geweest in Rotterdam.

Willemien woont in Maastricht en heeft als hobby’s zingen, muziek en wandelen. Daarnaast is zij dol op Bach. Tjerk is 40 jaar en woont in Den Bosch. Zijn hobby’s zijn muziek, hardlopen, lezen en fotografie en hij is ook een groot fan van Bach.

Zondag 26 november is het MAX Avondconcert live aanwezig in De Doelen in Rotterdam. Het Duitse Ensemble 1700 onder leiding van blokfluitiste Dorothee Oberlinger zet met dit concert de barokmeester Georg Philipp Telemann in de schijnwerpers, in zijn tijd de beroemdste Duitse componist en musicus. Telemann, een tijdgenoot van Bach, was een vruchtbare, invloedrijke componist: van zijn immense oeuvre werden vele werken gepubliceerd en verspreid. De combinatie van Franse charme en Italiaanse bravoure maakte zijn muziek toegankelijk en populair. Voor dit concert koos Dorothee Oberlinger een suite, een duet voor 2 fluiten en (dubbel)concerti voor wisselende bezettingen, met kleurrijke contrasten, zangerige melodieën en zwier. Deze avond is een feest voor het oor.samen naar klassiek

Verslaggever Koen Bugter is erbij en maakt een live-verslag van de ontmoeting. Omdat zo’n ontmoeting al spannend genoeg is, werd er tijdens het gesprek gebruik gemaakt van het Koppelspel. Dit leverde interessante vragen en leuke antwoorden op.

Bent u ook zo benieuwd hoe Willemien en Tjerk het hebben gehad? Luister de uitzending terug in bovenstaande player.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer