Heel Holland Bakt: de finale!

Vanavond is het zo ver. Half Nederland stemt om 20.20 uur af op NPO 1 voor de finale van de populairste bakwedstrijd van het land: Heel Holland Bakt.

Nog één kandidaat

Nadat kandidaat Emma afgelopen zondag onder andere haar macarons liet mislukken, moest ze de baktent verlaten. “Iedereen zegt altijd: in de halve finale wil je er echt niet uit. En dat is natuurlijk ook zo, maar als ik er dan uit moet, dan maar in de halve finale. Ik heb nu eigenlijk niets hoeven missen,” aldus Emma in Smaakt naar meer.

De finale

Finalisten Annemarie, Francis en Guido nemen het zondag 23 oktober tegen elkaar op in een zenuwslopende finale. Net als bij alle andere afleveringen starten de bakkers met een signatuuropdracht. De kandidaten mogen zich helemaal uitleven, maar moeten de tijd wel goed in de gaten houden. De laatste technische opdracht van dit seizoen luidt: maak een Fraisier. Een feestelijke finaletaart! Alle technieken van de afgelopen weken komen terug in deze opdracht. En als allerlaatste opdracht van het hele seizoen volgt natuurlijk het spektakelstuk! De bakkers gaan nek aan nek en zetten alles op alles om dit seizoen te winnen. Welke bakker mag dit jaar de titel ‘Beste Thuisbakker van Nederland’ dragen?

Smaakt naar meer

Op woensdag 26 oktober 2016 zijn de winnaar, de finalisten en juryleden Janny en Robèrt te gast bij André van Duin in Smaakt naar meer. Hier praten ze met z’n allen na over een heel seizoen Heel Holland Bakt, ook de oud-kandidaten zijn in de studio.

Heel Holland Bakt, zondag 23 oktober 2016 om 20.20 uur op NPO 1

Smaakt naar meer, woensdag 26 oktober 2016 om 21.25 uur op NPO 1

Geef een antwoord