Martine van Os, Sybrand Niessen, Geef om je hersenen

Hartverwarmende initiatieven in het programma ‘Aandacht voor elkaar’

Op donderdag 17 december 2020 zendt MAX het programma Aandacht voor elkaar uit. Het programma komt voort uit de gelijknamige landelijke campagne die vorige maand bij Tijd voor MAX werd afgetrapt. In het programma staan initiatieven centraal, die zijn opgezet om voor jong en oud de winterfeestmaand in deze tijd wat leuker of aangenamer te maken. 

Winterfeestmaand leuker te maken

In Aandacht voor elkaar staan mooie initiatieven centraal; acties die zijn ondernomen om de winterfeestmaand voor jong en oud wat leuker te maken. Initiatieven om te helpen en om extra aandacht te hebben voor elkaar. Martine en Sybrand ontvangen inspirerende gasten in de studio. Zij delen hun persoonlijke verhaal. Het gaat om verhalen van mensen die met corona te maken hebben gehad óf een zwaar jaar hebben gehad als gevolg van de maatregelen. Zij vertellen hoe ze anderen proberen te helpen om door deze tijd heen te komen.

De hele avond zitten, door het hele land, professionals van de Luisterlijn klaar, om mensen met mooie initiatieven te woord te staan. Verder zijn er bijdrages van onder meer Jan Slagter, Roué Verveer, en is er een gesprek met niemand minder dan minister Hugo de Jonge. Het wordt een warm en gezellig programma voor jong en oud, waarbij ook muziekliefhebbers aan hun trekken komen. Er zijn optredens van Lee Towers en Simone Kleinsma.

Landelijk initiatief Aandacht voor elkaar

aandacht voor elkaarHet is een bijzonder jaar, waarin ook de winterfeestmaand er door corona anders uitziet dan verwacht. In oktober was Tijd voor MAX aanwezig bij de aftrap van het landelijke initiatief Aandacht voor elkaar en ontving na afloop de hoofdrolspelers, waaronder minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Met Aandacht voor elkaar wordt stilgestaan bij elkaars verdriet, teleurstelling en onzekerheid als gevolg van de coronacrisis. Het virus raakt ons immers allemaal.

Aandacht voor elkaar
Lees ook: Aandacht voor elkaar

 

Ook MAX draagt zijn steentje bij en verspreidt in de decembermaand via MAX Magazine en op verschillende plekken in het land honderdduizenden gratis kerstkaarten met een dubbel doel. Op de voorkant staat een puzzel of kleurplaat, en de achterkant is beschrijfbaar als kerstkaart.

Het dagboek van Olga Cramer

Olga Cramer en haar man Harry Griffioen leiden een heerlijk leven samen totdat corona hen keihard overrompelt. Olga wordt zwaar getroffen en ligt 6 weken op de intensive care van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Anne Schipper is daar IC-verpleegkundige. Zij is een van de verpleegkundige die zorg heeft voor Olga. Omdat familie niet bij haar mag komen, houden Anne en haar collega’s voor alle patiënten  een dagboek bij over de ontwikkelingen. Ook voor Olga. Harry heeft samen met Derick Maarleveld het dagboekverhalen vastgelegd in een boek: Het dagboek van Olga Cramer.

Het boek is geschreven als een hommage aan alle verpleegkundigen en artsen in de Nederlandse ziekenhuizen en in bijzonder het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Het is ook geschreven voor alle inwoners van Nederland, jong en oud, om hen inzicht te geven in hoe het coronavirus een mensenleven op zijn kop kan zetten. U kunt hier het e-boek gratis downloaden.

Het programma Aandacht voor elkaar is te zien op donderdag 17 december 2020 om 21.25 uur te zien op NPO 1. De presentatie is in handen van Martine van Os en Sybrand Niessen.

Geef een antwoord

Reactie

    Lulu says:

    Hallo Max graag wil ik iets uitspreken ik heb met open mond zitten kijken hoe Jan netjes met mondkapje bij de oudere heer op bezoek gaat maar Zohra zonder zag ik dar wel goed?