fototentoonstellin Professors op Pad

Fototentoonstelling Professors op Pad in Baarn

In het MAX-programma Professors op Pad hebben prof. mr. Pieter van Vollenhoven, samen met zijn collega en goede vriend prof. dr. Joop Schaminée, de kijker meegenomen op een boeiende ontdekkingsreis in de prachtige natuur die Nederland te bieden heeft. Aan het programma was een fotowedstrijd gekoppeld. De prijswinnende foto’s zijn vanaf 24 oktober 2019 voor iedereen te bewonderen in Kasteel Groeneveld.

Natuur en fotografie

Dat natuur en fotografie goed samengaan, laat prof. mr. Pieter van Vollenhoven als enthousiast natuurfotograaf graag zien. In de serie Professors op Pad is de Nederlandse natuur te bekijken door de lens van de heer Van Vollenhoven. Gedurende een jaar trokken de 2 natuurliefhebbers door 6 bijzondere Nederlandse natuurgebieden om te observeren, te ervaren en te vertellen.

Fotowedstrijd

In de serie roepen de professors kijkers op om natuurfoto’s in te sturen. Er zijn 3 categorieën: Landschap, Dier en Plant. Er wordt massaal gereageerd. Meer dan 1.500 foto’s zijn ingestuurd. Uit die enorme hoeveelheid foto’s heeft de jury, bestaande uit Sasha de Boer, Patricia Steur en prof. mr. Pieter van Vollenhoven zelf, een selectie van winnaars gemaakkt. De prijs? Natuurlijk eeuwige roem en een tentoonstelling!

Tentoonstelling winnende foto’s

Benieuwd naar de winnende foto’s? De foto’s van alle prijswinnaars van het eerste seizoen Professors op Pad worden tentoongesteld in Kasteel Groeneveld in Baarn. De tentoonstelling loopt van 24 oktober tot 24 december 2019.

Geef een reactie