natuurfotowedstrijd

Professors op Pad-natuurfotowedstrijd

In het nieuwe MAX-programma Professors op Pad neemt prof. mr. Pieter van Vollenhoven, samen met zijn collega en goede vriend prof. dr. Joop Schaminée, de kijker mee op een boeiende ontdekkingsreis in de prachtige natuur die Nederland te bieden heeft.

De Nederlandse natuur door de lens van een fototoestel

Dat natuur en fotografie goed samengaan, laat prof. mr. Pieter van Vollenhoven als enthousiast natuurfotograaf graag zien. In de serie bekijken we de Nederlandse natuur door de lens van de heer Van Vollenhoven. Gedurende een jaar trekken de 2 natuurliefhebbers door 6 bijzondere Nederlandse natuurgebieden om te observeren, te ervaren en te vertellen. In elk gebied gaan ze met een boswachter op pad. Daar waar de heer Van Vollenhoven meer een voorliefde heeft voor dieren, weet de heer Schaminée ons als botanicus van alles te leren over het landschap, het ontstaan ervan en alle bloemen, bomen en planten.

 

Fotowedstrijd

De professors roepen iedereen in Nederland op om aan het fotograferen te slaan. Doe mee aan de fotowedstrijd en stuur ons uw mooiste Nederlandse natuurfoto. Er zijn 3 categorieën: Landschap, Dier en Plant. Prof mr. Van Vollenhoven: “Ik hoop oprecht dat vele kijkers, en ook niet-kijkers, aan deze fotowedstrijd gaan meedoen!” Een eerste selectie van de inzendingen wordt geëxposeerd tijdens de Open Studio Dagen, op 1 en 2 september 2018 op het Media Park in Hilversum. Na 15 september zal een deskundige jury onder leiding van prof. mr. Van Vollenhoven per categorie een vijftal finalisten selecteren uit alle ingestuurde foto’s die voldoen aan de voorwaarden. Uit de finalisten wordt door de jury een winnaar gekozen. De foto’s van de finalisten en de winnaars worden geëxposeerd in het Biesbosch MuseumEiland en de foto’s die de juryselectie hebben gehaald worden geveild. De opbrengst gaat naar het Fonds Slachtofferhulp.

Professors op Pad is te zien vanaf vrijdag 13 juli 2018 om 21.15 uur op NPO 2.

Geef een reactie