Fotofilter

Digitip: fotofilter gebruiken op de iPhone en iPad

Met het toepassen van een filter ontstaan ware kunstwerken. Ontdoe een foto van zijn kleur of laat een beeld vervagen. Op de iPhone en iPad zijn verschillende filters aanwezig die de foto een speciaal (kleur)effect geven. Tijdens het fotograferen is het resultaat van de fotofilter direct te zien.

Een foto maken met een bijzonder tintje gaat als volgt:

  • Tik op de app Camera.
  • Het fototoestel is nu aan. Tik op het icoontje met de 3 bolletjes. Op het ene toestel staat dit teken rechtsboven, bij het andere onderin het scherm. Dit is afhankelijk van de softwareversie.
  • Er verschijnen 8 fotofilters. In het midden is het beeld te zien zoals het werkelijk is. Dit filter heeft de naam ‘Geen’. Tik op de filters om te experimenteren met de ingebouwde filters. Kies voor een kleureffect zoals Mono, Noir of Chroom.
  • Tik op de ronde knop om een foto te maken.

Het resultaat is een foto met een effect. Onthoud dat een foto die is gemaakt met een fotofilter eroverheen niet terug kan worden gezet naar een beeld met realistische kleuren.

(Bron: SeniorWeb)

Let op: gezien de voortdurende veranderingen in de digitale wereld kan de informatie in bovenstaande Digitip met de tijd verouderd zijn. 

Geef een antwoord