Filmmuziekweek op NPO Radio 4

 NPO Radio 4 staat tussen 18 en 22 februari in het teken van bijzondere filmmuziek tijdens de Filmmuziekweek. Tijdens deze week komen alle beroemde, aangrijpende en onvergetelijke soundtracks voorbij én wordt de Filmmuziek Top 40 uitgezonden. Deze lijst wordt samengesteld door de luisteraars van de zender.

Iconische filmmuziek op NPO Radio 4

Muziek uit bekende films is vaak net zo iconische als de film zelf. Neem bijvoorbeeld de aanzwellende klanken uit Jaws of Psycho: deze zijn onlosmakelijk verbonden met de scènes die zij ‘aankleden’. Al deze bekende muziekstukken komen voorbij tijdens de Filmmuziekweek op NPO Radio 4. Elk programma op de zender, waaronder het MAX-programma 4 de Middag, doet mee en draait  van 18 tot en met 22 februari alleen muziek die afkomstig is uit films.

Filmmuziek Top 40

Daarnaast kunnen luisteraars nog tot 20 februari 2019 stemmen op de Filmmuziek Top 40. Deze lijst sluit de themaweek op 22 februari af en bestaat uit de 40 beste muziekstukken uit films. Luisteraars kunnen zelf bepalen hoe de lijst eruit komt te zien door te stemmen op hun favorieten. Stemmen kan op de website van NPO Radio 4. 

Filmmuziek pubquiz

Ook organiseert NPO Radio 4 in 2019 voor het eerst een heuse Filmmuziek pubquiz in de foyer van TivoliVredenburg in Utrecht. Hieraan kunt u alleen meedoen, maar ook als team. Inschrijven kan wederom via de website van de radiozender.

(Bron: NPO Radio 4)

 

Geef een reactie