opnieuw opstarten

Digitip: Windows-computer opnieuw opstarten

De Windows-computer opnieuw opstarten is een welkome actie. Het verhelpt kleine problemen en updates kunnen geïnstalleerd worden.

Waarom opnieuw opstarten?

Heeft u ineens een klein probleem met de computer waarvan de oorzaak niet duidelijk is? Bijvoorbeeld dat de muis of het toetsenbord niet meer reageert. Start de pc dan eerst eens opnieuw op. De kans is aanwezig dat het probleem als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Ook voor sommige updates moet de computer opnieuw worden opgestart. Dit gebeurt vaak automatisch. Maar wie de computer over het algemeen kort gebruikt en hem daarna niet uitzet (zoals mensen vaak met laptops doen), doet er goed aan de pc af en toe handmatig opnieuw op te starten. Noodzakelijke updates worden dan bij het opstarten geïnstalleerd.

Computer opnieuw opstarten

Opnieuw opstarten van uw pc doet u zo:

  • Sla eventueel openstaande bestanden op en sluit eventueel openstaande programma’s.
  • Klik op de Startknop.
  • Klik op het pictogram Aan/uit.
  • Klik op Opnieuw opstarten.

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben. 

(Bron: SeniorWeb. Foto: Shutterstock)

Let op: gezien de voortdurende veranderingen in de digitale wereld kan de informatie in bovenstaande Digitip met de tijd verouderd zijn.

Geef een antwoord