password

Digitips over wachtwoorden

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze keer over wachtwoorden: hoe maakt u een sterk wachtwoord, hoe kunt u het beste omgaan met wachtwoorden en hoe past u uw wachtwoord aan in Windows 10? Lees er alles over in de Digitips van november.

Maak een sterk wachtwoord

Wachtwoorden zijn uw toegang tot uw accounts op internet, of het nu gaat om e-mail of betaaldiensten. Ze zijn dan ook een geliefd doelwit van criminelen. Het maken van een sterk wachtwoord is daarom belangrijk. Zo doet u dat.

Omgaan met wachtwoorden

Voor de meeste internetdiensten heeft u een wachtwoord nodig. Deze gebruikt u in combinatie met een gebruikersnaam om in te loggen. Vaak kunt u die zelf kiezen en soms krijgt u van de site een wachtwoord toegewezen. Hoe u hier het beste mee kunt omgaan leest u in de tip omgaan met wachtwoorden.

Wachtwoord wijzigen in Windows 10

Soms is het goed om uw wachtwoord te wijzigen. Bijvoorbeeld omdat u uit veiligheidsoverwegingen een sterk wachtwoord wilt hebben. Bekijk tips hoe uw wachtwoord in Windows 10 wijzigt.

Meer Digitips

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over een selfie maken, contactloos betalen of veilig omgaan met apps? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een antwoord

Reactie

  1. oosterwijck says:

    Weg met de wachtwoorden. Leve Alzheimer.