Windows 10

Digitips over meldingen in Windows 10

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze maand over meldingen in Windows 10. Windows 10 houdt gebruikers graag op de hoogte van veranderingen in het systeem. Dat kan erg handig zijn, maar soms ook wat afleiden. Dan is het goed om te weten dat u de meldingen desgewenst (tijdelijk) kunt uitschakelen. Andersom kan het ook, meldingen die met geluiden kenbaar worden gemaakt door Windows 10 worden niet altijd gehoord. Dan zijn er extra instellingen om de meldingen visueel te tonen.

Windows 10 helpt bij uw concentratie

Via het pictogram van het Actiecentrum, rechts op de Taakbalk, brengt Windows 10 u direct op de hoogte bij een nieuwe melding. U kunt de meldingen (tijdelijk) uitzetten met de functie ‘Concentratiehulp’. In de Digitip over dit onderwerp vertellen wij u hoe u dat doet.

Meldingen Windows 10 1 voor 1 uitschakelen

Via het Actiecentrum worden meldingen gegeven over bijvoorbeeld nieuwe mail, afspraken uit de agenda, meldingen van diverse apps en systeemupdates. Wilt u tijdens het computeren niet steeds afgeleid worden door pop-ups van Windows, dan kunt u dit per app regelen of desgewenst alle meldingen in één keer uitschakelen.

Melding bij geluid in Windows 10

Windows 10 geeft met een geluid te kennen dat u ergens op klikt waar de computer niet op kan reageren. Bent u slechthorend of staat het geluid vaak uit, dan is het een idee om zichtbaar te maken dat Windows 10 u ergens op wil attenderen. Wij vertellen u hoe u dit instelt.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over de betekenissen van emoji’s het vergeten van een wachtwoord of de mogelijkheden van een oude iPad? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een antwoord