Bing

Digitips over slim zoeken en het herkennen van nepnieuws op internet

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. De nieuwste Digitips staan weer voor u klaar en deze keer leest u over het zoeken van informatie op internet en het herkennen van nepnieuws, waar het internet tegenwoordig vol van staat.

Slim zoeken

Als u op zoek bent naar informatie op internet, dan helpt het als u zeer gericht zoekt. Een vergissing ligt op de loer, dus weet wat u zoekt en bedenkt goede trefwoorden. Er zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar, waar u alles over leest in onze Digitip Slim zoeken. Zoals het gebruiken van aanhalingstekens en asteriks.

Zoeken met Bing

Door de komst van Windows 10 groeit het gebruikt van Bing. In de Windows 10-browser Edge is Bing namelijk standaard ingesteld als zoekmachine. Bing geeft aan de hand van de zoekwoorden een lijst met gerelateerde webpagina’s, maar gebruikers kunnen bij Bing ook zoeken naar afbeeldingen, video’s, kaarten en nieuws. Lees onze Digitip hierover.

Herken nepnieuws

Nepnieuws op internet maakt momenteel op internet een grote vlucht. Door te zorgen dat veel mensen doorklikken op valse berichten trekt men veel verkeer naar een website. En die sites zijn volgehangen met advertenties. Hoe meer verkeer, hoe hoger de inkomsten. Laat u niet om de tuin leiden. We hebben tips die u helpen echt van onecht te onderscheiden.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over onderhoud in Windows 10, energiebesparing op de iPad/oPhone en DigiD? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie