Bing

Digitip: Zoeken met Bing

Bing is de standaardzoekmachine in de internetbrowser Edge. Hoe werkt deze zoekmachine van Microsoft?

Zoekmachines

Op het internet staat zo veel informatie dat niemand altijd rechtstreeks naar de juiste webpagina’s kan surfen. Daarvoor bestaan er zoekmachines. Deze indexeren miljoenen webpagina’s. Als de gebruiker een zoekterm invult geeft de zoekmachine een overzicht van relevante webpagina’s. Erg handig. Zo zijn alle webpagina’s binnen handbereik en kan snel gevonden worden waar men naar zoekt.

Google en Bing

Google is de bekendste en meest gebruikte zoekmachine. Maar het is niet de enige. Onder andere Bing en Yahoo! helpen ook mensen met hun online zoektocht. Door de komst van Windows 10 groeit het gebruikt van Bing. In de Windows 10-browser Edge is Bing namelijk standaard ingesteld als zoekmachine.

Zoeken via Edge

Edge is de standaardinternetbrowser in Windows 10. Daarin staat Bing ingesteld als zoekmachine. Zoek via de adresbalk van Edge in deze zoekmachine.

 • Open de browser Edge. Klik daarvoor op de Startknop > Microsoft Edge.
 • Bovenin het geopende venster staat de adresbalk. Hierin typen internetters het adres van een webpagina, maar de balk is ook een zoekmogelijkheid. Klik in de adresbalk en typ de gewenste zoektermen.
 • Tijdens het typen verschijnen zoeksuggesties. Die kunt u aanklikken, maar dat hoeft niet. Doet u dit niet, druk dan na het typen op de Enter-toets.
 • Bing toont een lijst met zoekresultaten. Bovenaan staan 1 of meerdere advertenties. Na de lichtgrijze streep staan de onbetaalde zoekresultaten. Deze bestaan uit een titel, link en korte beschrijving. Klik op een blauwe of paarse titel om de webpagina te openen.
 • Klik eventueel daarna linksboven op het pijltje naar links om terug te keren naar de zoekresultaten.

Zoeken via Bing.com

De zoekmachine Bing is natuurlijk via iedere browser te bereiken, dus ook als de internetter geen Edge gebruikt.

 • Open de browser.
 • Klik in de adresbalk, typ bing.com en druk op de Enter-toets.
 • Het startscherm van Bing opent. Typ de gewenste zoektermen.
 • Tijdens het typen verschijnen zoeksuggesties. Die kunt u aanklikken, maar dat hoeft niet. Doet u dit niet, druk dan na het typen op de Enter-toets.
 • Het overzicht met de zoekresultaten verschijnt. Bovenaan staan 1 of meerdere advertenties. Na de lichtgrijze streep staan de onbetaalde zoekresultaten. Deze bestaan uit een titel, link en korte beschrijving. Klik op een blauwe titel om de webpagina te openen.
 • Klik eventueel daarna linksboven op het pijltje naar links om terug te keren naar de zoekresultaten.

Categorieën doorzoeken

Bing geeft aan de hand van de zoekwoorden dus een lijst met gerelateerde webpagina’s. Gebruikers kunnen bij Bing ook zoeken naar afbeeldingen, video’s, kaarten en nieuws. Wilt u dat? Zoek dan eerst op een trefwoord, zoals we hiervoor beschreven. Klik, zodra de zoekresultaten tonen, bovenin op de gewenste categorie. Klik bijvoorbeeld op Afbeeldingen om allerlei gerelateerde afbeeldingen te zien.

(Bron: SeniorWeb)

Let op: gezien de voortdurende veranderingen in de digitale wereld kan de informatie in bovenstaande Digitip met de tijd verouderd zijn. 

Geef een reactie