Microsoft raadt gebruik Internet Explorer af

Microsoft raadt af om Internet Explorer als uw standaard browser te gebruiken. Internet Explorer ondersteunt verschillende programma’s niet meer waardoor bijvoorbeeld filmpjes afspelen niet meer lukt. Sinds een aantal jaar is Internet Explorer veranderd naar Microsoft Edge.

Niet meer gebruiken

Sinds 2003 is de populariteit van Internet Explorer sterk afgenomen. Toch werken veel mensen en bedrijven nog met deze browser. Erg verstandig is dat niet volgens Microsoft. Veel webstandaarden en programma’s functioneren het beste in de moderne browsers. Ook worden nieuwe websites getest in de moderne browsers en niet meer in Internet Explorer. Daarom raadt Microsoft aan om Google Chrome, Firefox of Microsoft Edge in te stellen als uw standaard browser.

Filmpjes afspelen

MAX Vandaag heeft veel meldingen binnengekregen die gaan over het niet kunnen afspelen van filmpjes op de site. Ook op onze site kunt u filmpjes niet afspelen in Internet Explorer. Dat komt omdat het programma dat de video’s afspeelt op de site niet wordt ondersteund door Internet Explorer. Wilt u dus de filmpjes zien op MAX Vandaag, maak dan gebruik van een andere browser.

Standaard browser instellen

U kunt Internet Explorer vervangen door bijvoorbeeld Google Chrome of Microsoft Edge. U kunt dit als volgt instellen:

  1.  Ga naar het start-menu op uw computer
  2. Klik op instellingen
  3. Open uw standaard-apps
    • Apps > standaard-apps
  4. Klik onderaan bij Webbrowser op uw huidige browser (in dit geval dan Internet Explorer)
  5.  Klik in het venster ‘Kies een app’ op Google Chrome of Microsoft Edge.

U heeft dan uw standaard browser gewijzigd.

Wilt u meer informatie over internet en andere dingen die te maken hebben met uw computer? Neem dan nog even een kijkje naar de digitips die op de site staan.

(Bron: nu.nl/ ANP) 

Geef een reactie