privacy

Digitips over gedragsregels, privacy, veiligheid en tags verwijderen op Facebook

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze keer over gedragsregels, privacy, veiligheid en tags verwijderen op Facebook.

Wees verstandig op sociale media

Doordat communicatie via de computer wat afstandelijker aanvoelt, zeggen mensen als snel andere dingen dan dat zij in het dagelijks leven zouden zeggen als zij iemand persoonlijk spreken. In de digitip wees verstandig op sociale media bespreken we een aantal aandachtspunten hierover.

Facebook: privacy en veiligheid

Wat u op Facebook deelt, is zichtbaar voor anderen. Maar hoe zit het precies met privacy en veiligheid? U heeft daar meer invloed op dan u wellicht denkt. We vertellen u wat u er zelf aan kunt doen.

Tags uitschakelen en verwijderen op Facebook

Door u te taggen kan iemand aangeven of u op een foto staat of laten zien dat hij of zij samen met u op een bepaalde locatie is. Het bericht is ook zichtbaar voor uw vrienden via uw tijdlijn. Wilt u dat niet, omdat u bijvoorbeeld niet leuk op een foto staat? Lees dan hoe u dit kunt voorkomen of verwijderen.

Meer Digitips

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over een sterk wachtwoord aanmaken, een selfie maken of een veilige website herkennen? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een antwoord