Digitip: tags uitschakelen en verwijderen op Facebook

Wanneer iemand u tagt, maakt deze persoon een link naar uw profielpagina. Zo kan iemand aangeven of u op een foto staat of laten zien dat hij of zij samen met u op een evenement of een bepaalde locatie was. Het bericht is ook zichtbaar voor uw vrienden via uw tijdlijn. Wilt u dat niet omdat u bijvoorbeeld niet leuk op een foto staat? Of u vindt dat niet iedereen hoeft te weten met wie u een borreltje heeft gedronken. Stel Facebook dan zo in dat u eerst toestemming moet geven voordat de tag verschijnt.

Om tags van vrienden te controleren, schakelt u tijdlijncontrole voor tags van iedereen in:

  • Log op uw computer in op Facebook.
  • Klik op het driehoekje rechts bovenaan.
  • Klik op Instellingen.
  • Klik in de linkerkolom op Tijdlijn en taggen.
  • Naast ‘Controleren’ staat ‘Wil je berichten waarin je bent getagd eerst controleren voordat het bericht wordt weergegeven op je tijdlijn?’. Klik daarnaast op Bewerken.
  • Klik op de knop met de tekst Uitgeschakeld en kies voor Ingeschakeld.

Bent u al getagd in een item en vindt u dit niet leuk, dan kunt u de tag verwijderen of de persoon die u heeft getagd vragen om het bericht te verwijderen:

  • Klik rechtsboven in het bericht op het pijltje naar beneden.
  • Klik op Tag rapporteren/verwijderen.
  • Geef aan waarom u de tag wilt verwijderen, klik op de gewenste optie.
  • Klik op Doorgaan.

Om tags uit meerdere foto’s tegelijk te verwijderen:

  • Klik op het driehoekje rechts bovenaan.
  • Klik op Activiteitlogboek.
  • Klik in de linkerkolom op Foto’s waarin je bent getagd.
  • Klik op het selectievakje (of de selectievakjes) links van de berichten waaruit u een tag wilt verwijderen.
  • Klik bovenaan de pagina op Tags rapporteren/verwijderen.
  • Klik op Ik wil dat de tag van de foto wordt verwijderd.
  • Klik op Tags verwijderen uit foto’s om te bevestigen.

Let op: u hebt slechts de tag verwijderd en het bericht uit uw eigen nieuwsoverzicht gehaald. Het originele bericht staat nog steeds op Facebook en is dus zichtbaar voor vrienden van degene die u heeft getagd. Om het bericht of de foto volledig te verwijderen, moet u een verzoek indienen bij degene die het bericht heeft geplaatst. Dit doet u als volgt:

  • Klik op het driehoekje rechts bovenaan.
  • Klik op Activiteitlogboek.
  • Klik op Foto’s waarin je bent getagd in de linkerkolom.
  • Klik op het selectievakje (of de selectievakjes) links van de berichten waaruit u een tag wilt verwijderen.
  • Klik bovenaan de pagina op Tags rapporteren/verwijderen.
  • Klik op Ik wil dat de tag van de foto wordt verwijderd en ook de foto wordt verwijderd.
  • Klik op Tags verwijderen uit foto’s om te bevestigen.
  • Selecteer een reden van verwijdering.
  • Klik op Doorgaan.

(Bron: SeniorWeb)

Let op: gezien de voortdurende veranderingen in de digitale wereld kan de informatie in bovenstaande Digitip met de tijd verouderd zijn. 

Geef een reactie