emoji

Digitips over emoji’s en meer in WhatsApp

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze maand gaan we in op een aantal mogelijkheden in WhatsApp. Welke emoji’s kunt u bijvoorbeeld gebruiken en wat is het verschil tussen een groepsgesprek en een verzendlijst?

Welke emoji gebruik ik wanneer?

Emoji’s kunnen de bedoeling van tekstberichten verhelderen, maar hun betekenis is niet altijd even duidelijk. Soms kunnen ze iets heel anders betekenen dan u eigenlijk bedoelt. We gaan in op de betekenissen én de valkuilen.

Vinkjes in WhatsApp

Bij alle tekstberichtjes, foto’s, geluidsopnames en video’s die u stuurt, verschijnt een grijs vinkje of 2 grijze of blauwe vinkjes. Deze vinkjes geven de status van het bericht aan. Dit is wat ze betekenen.

Leesbewijzen uitzetten in WhatsApp

Wilt u liever niet dat gesprekspartners leesbewijzen ontvangen? U kunt dat desgewenst ook uitzetten. We vertellen u hoe u dat doet.

Verschil tussen groepsgesprek en verzendlijst

Via een groepsgesprek en een verzendlijst kunnen WhatsApp-gebruikers 1 bericht naar meerdere contactpersonen sturen. Maar wat is precies het verschil tussen die 2? We zetten beide mogelijkheden naast elkaar.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over het vergeten van een wachtwoord, VPN of de mogelijkheden van een oude iPad? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een antwoord