WhatsApp

Digitip: vinkjes in WhatsApp

U heeft ze ongetwijfeld weleens gezien: de vinkjes in WhatsApp. Bij alle tekstberichtjes, foto’s, geluidsopnames en video’s die u stuurt, verschijnt een grijs vinkje of 2 grijze of blauwe vinkjes. Deze vinkjes geven de status van het bericht aan. Ze hebben allemaal een andere betekenis.

Grijze vinkjes

Een grijs vinkje betekent dat een berichtje verstuurd is, maar dat het (nog) niet is afgeleverd op de telefoon van de ander. Het appje komt bijvoorbeeld niet aan doordat de telefoon van de ontvanger uit staat, of doordat internet even niet werkt. Staan er 2 grijze vinkjes naast het bericht? Het appje is dan afgeleverd op de telefoon, maar de ontvanger heeft het nog niet gelezen of geopend.

In groepsgesprekken verschijnen trouwens pas 2 grijze vinkjes wanneer ieder groepslid het bericht ontvangen heeft.

Blauwe vinkjes

Kleuren de vinkjes blauw, dan heeft de ontvanger het berichtje gelezen, de geluidsopname beluisterd of de foto/video geopend. In groepsgesprekken ziet u dit wanneer iedereen in de groep het bericht heeft geopend. Niet alleen u ziet blauwe vinkjes: anderen zien ook wanneer u iets heeft geopend of gelezen. Vervelend? Zet de leesbewijzen dan uit. Dit betekent wel dat ook u ze niet meer ziet.

(Bron: SeniorWeb)

Let op: gezien de voortdurende veranderingen in de digitale wereld kan de informatie in bovenstaande Digitip met de tijd verouderd zijn.

Geef een antwoord