jaarkalender

Digitips over een jaarkalender maken met Excel en valuta omrekenen met de rekenmachine

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze maand leggen wij uit hoe u een jaarkalender kunt maken met Excel, hoe u valuta omrekent met behulp van de rekenmachine van Windows 10 en wat u moet weten over het intypen van webadressen.

Een jaarkalender maken met Excel

Microsoft Office beschikt via internet over duizenden sjablonen. Dat zijn bestanden met een bepaald thema of doel. Iedereen met Word, Excel of een ander Office-programma kan ze gratis downloaden. Wij leggen uit hoe u in een handomdraai een handige jaarkalender maakt met een sjabloon voor Excel.

Valuta omrekenen met de rekenmachine van Windows

Met de rekenmachine van Windows 10 is het een peulenschil om valuta om te rekenen. Hoeveel dollars krijgt u voor 100 euro? En wat is de Chinese yuan momenteel waard? We leggen stap voor stap uit hoe u dit met de rekenmachine van Windows 10 omrekent.

Dit moet u weten over webadressen

Boven in het internetprogramma staat de adresbalk. Als u bij de juiste site wilt uitkomen is het goed om te weten dat u het webadres daarvoor niet in de zoekbalk moet typen, maar in de adresbalk zelf. We leggen uit waarom dit zo is.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over e-mails verzenden met hoge urgentie, bloggen & vloggen en letters vergroten in WhatsApp-gesprekken? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie