webadres

Digitip: waar u beter geen webadres kunt typen

Typ webadressen in de adresbalk van het internetprogramma en niet in de zoekbalk van een zoekmachine. Anders opent u zo een verkeerde site.

Wat is de adresbalk?

De adresbalk staat boven in het internetprogramma. In deze balk kan de internetter woorden typen. De adresbalk heeft 2 belangrijke functies. Op deze plek typen gebruikers namelijk het webadres (url) van de site die ze willen openen. Én de adresbalk is ook een zoekbalk. Typ er een woord, druk op de Enter-toets en een zoekmachine opent met de zoekresultaten op een rij. Welke zoekmachine de browser gebruikt, hangt af van het programma. Chrome zoekt bijvoorbeeld standaard met Google en Edge met Bing.

Zoekbalk van de zoekmachine

Ook zoekmachines zoals Google hebben een balk waarin de gebruiker woorden kan typen. Dit is de zogenaamde zoekbalk. De internetter typt hierin een woord, drukt op de Enter-toets en de zoekmachine vindt sites die bij het zoekwoord passen.

Maar typ liever geen webadressen in de zoekbalk van de zoekmachine. Als u dit wel doet, opent de lijst met zoekresultaten en niet de site die u zoekt. Vaak staan in de zoekresultaten advertenties bovenaan en niet de site die bij het webadres hoort. Hierdoor klikt u snel op een verkeerd resultaat.

Samenvatting

Dus samengevat:

  • Typ zoekwoorden in de zoekbalk van de zoekmachine of in de adresbalk van het internetprogramma.
  • Typ een webadres zoals www.maxvandaag.nl alleen in de adresbalk van het internetprogramma.

(Bron: SeniorWeb)

Let op: gezien de voortdurende veranderingen in de digitale wereld kan de informatie in bovenstaande Digitip met de tijd verouderd zijn.

Geef een antwoord