Digitips over Excel, schermafbeeldingen maken en downloaden

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. De nieuwste Digitips staan weer voor u klaar en deze keer leert u het handige programma Excel te gebruiken, vertellen wij u hoe u met een knipprogramma een schermafbeelding maakt en we nemen de downloadregels met u door.

Handige tips voor Excel

Met Excel kunt u eenvoudig ingewikkelde berekeningen uitvoeren, maar er komen tal van handigheidjes bij het gebruik van dit programma kijken. Wij zetten een aantal uitgekiende tips voor u op een rijtje, die u veel tijd kunnen schelen.

Schermafbeelding maken

Soms wilt u iets wat op uw beeldscherm staat opslaan of naar iemand anders mailen. Dan kunt u gebruik maken van het knipprogramma op uw computer. U kunt u gehele scherm vastleggen, maar ook een specifiek gedeelte ervan en eventueel een opmerking toevoegen. Wij leggen u stap voor stap uit hoe u hierbij te werkt gaat.

Downloadregels

Internet staat vol met video’s en muziek. We bekijken bijvoorbeeld leuke filmpjes op YouTube en luisteren muziek via Spotify. Wie een beetje handig met de computer is downloadt deze mediabestanden naar de eigen pc. Maar mag dat eigenlijk wel? Het antwoord daarop en allerlei handige informatie vindt u in de tip Content downloaden, mag dat?

Volgende maand vindt u weer 3 nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over cookies, Windows 10 en veiligheidsrisico’s? Bekijk welke digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een antwoord