Excel

Digitips over een geschikte powerbank kopen, een grafiek maken in Excel en een organigram maken in Word

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze maand vertellen we waar u op moet letten bij het kopen van een powerbank, hoe u een grafiek maakt in Excel en een organigram in Word.

Powerbank kopen, waar let ik op?

Onderweg en geen stopcontact in de buurt? Met een powerbank is de batterij van een smartphone, tablet of zelfs laptop zo weer opgeladen. Een powerbank is namelijk eigenlijk een handige reservebatterij. Er zijn ook modellen voor de laptop en er bestaan powerbanks met zonnecellen die stroom halen uit zonlicht. Gaat u een powerbank kopen? Let op de volgende dingen om een miskoop te voorkomen.

Een grafiek maken in Excel

Gegevens kunt u in Excel inzichtelijker maken met taartdiagrammen, lijngrafieken, kolom- of staafdiagrammen. Veel mensen zijn visueel ingesteld. Daarom zien we in een grafiek of diagram vaak sneller een verband tussen gegevens. Een grafiek is immers een visuele presentatie van een gegevenstabel. In deze Digitip bespreken we de vaakst gebruikte grafieken en wanneer u ze gebruikt.

Organigram maken in Word

Een organigram, ook wel organogram genoemd, laat zien hoe een familie of organisatie in elkaar zit. Zo’n overzicht maken klinkt misschien lastig. Gelukkig helpt Word een handje. We vertellen hoe u een organigram maakt en de teksten, kleur en stijl aanpast.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over buitenlandse valuta’s omrekenen in euro’s, een veilige kopie maken van uw ID of paspoort, of WhatsApp-berichten aanpassen na versturen? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een antwoord