cloud

Digitips over de opslagdienst de cloud

Mensen kunnen bestanden, of kopieën daarvan, opslaan op bijvoorbeeld een usb-stick, maar ook online in de cloud. De betekenis van dit Engelse woord is ‘wolk’. Het geeft aan dat er via internet gewerkt wordt. Deze maand gaan we in op de voordelen en nadelen ervan.

Wat is de cloud?

De term ‘cloud’ komt vaak voorbij, maar klinkt misschien een beetje vaag. Toch is het niet heel ingewikkeld. Het staat voor werken en opslaan via internet. We leggen uit hoe dit online opslaan precies werkt.

Gevaren van de cloud

Het opslaan van documenten en foto’s in de cloud is heel handig, maar zijn er ook gevaren? Sommige mensen zijn bang dat bestanden niet veilig zijn in de cloud of dat anderen toegang krijgen tot de gegevens. Over het algemeen is dat niet zo u kunt zelf ook voorzorgsmaatregelen nemen.

Welke clouddienst moet ik gebruiken?

Voor het online opslaan van bestanden zijn er verschillende diensten. Allemaal met eigen voorwaarden. We bespreken 4 grote diensten: iCloud, OneDrive, Google en Dropbox. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken voor de clouddienst(en) die u gebruikt.

Hoe zit het met veiligheid en privacy in de cloud?

Bestanden kunnen veilig opgeslagen worden in de cloud. De grote gratis aanbieders doen er alles aan hun opslag te beveiligen. Gebruikers dienen hun eigen account zelf te beveiligen.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over het versturen van een Tikkie, grote bestanden versturen via WeTransfer of gegevens van DigiD wijzigen? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie