back-up

Digitips over back-ups maken en de cloud

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. De nieuwste Digitips staan weer voor u klaar en deze keer vertellen wij u hoe u back-ups (kopieën) kunt maken van de belangrijke bestanden op uw computer, wat de cloud is en hoe u een usb-stick kunt wisselen tussen een Mac en een pc.

Back-up maken: de mogelijkheden

Op de computer staan veel waardevolle bestanden die u niet kwijt wilt raken bij computerproblemen. Bewaar een kopie van de bestanden daarom ook altijd op een andere plaats. We vertellen u welke mogelijkheden u daarbij heeft en hoe u erbij te werk moet gaan.

Wat is de cloud?

Het online opslaan van bestanden noemen we ook wel opslaan in de cloud. De betekenis van dit Engelse woord is ‘wolk’. Het geeft aan dat er via internet gewerkt wordt. We leggen uit wat dit precies inhoudt, welke mogelijkheden er zijn en wat de voor- en nadelen zijn.

USB-stick wisselen tussen Mac en pc

Het kan voorkomen dat een USB-stick waar via een Mac bestanden op zijn gezet, niet te openen is op een Windows-computer, en andersom. U kunt dit probleem voorkomen door de USB-stick zo in te stellen (te formatteren) dat zowel een Windows-computer als Mac ermee kan omgaan. Wij vertellen u hoe u dit doet.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over een sterk wachtwoord maken, aanmelden bij Bel-me-niet Register en betalen op internet? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een antwoord