coronatest.nl

Digitips over de CoronaMelder, online een coronatest aanvragen en inloggen met DigiD-app

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze maand gaan we in op het gebruik van de CoronaMelder, vertellen we hoe u online een afspraak maakt voor een coronatest en hoe u inlogt met de DigiD-app.

Hoe werkt de CoronaMelder?

De app CoronaMelder kan helpen in de strijd tegen het coronavirus. De app is een aanvulling op het bron- en contactonderzoek van de GGD en waarschuwt onder andere voor een mogelijke besmetting. In deze digitip vertellen we u hoe u de CoronaMelder downloadt en hoe de werking van de app vervolgens is.

Online een coronatest aanvragen

Een afspraak maken voor een coronatest kan ook online. Dat scheelt wachten aan de telefoon. Wie online een afspraak wil maken, heeft een telefoonnummer, e-mailadres en DigiD nodig. We vertellen u hoe het maken van de afspraak verder in zijn werk gaat.

Inloggen met de DigiD-app

Met het digitale identiteitsbewijs DigiD kunt u inloggen bij websites van de overheid, maar bijvoorbeeld ook bij uw persoonlijke omgeving bij een zorgverzekeraar. Naast een website is er ook een DigiD-app. We leggen uit hoe u hiermee inlogt.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over digitaal contact met de huisarts, nepnieuws op internet herkennen en het scannen van QR-codes? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie