digitips

Digitips over DigiD en digitaal uw zaken regelen

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. De nieuwste Digitips staan weer voor u klaar en deze keer leert u hoe u uw zaken digitaal regelt en hoe u daarvoor uw DigiD gebruikt.

DigiD, het digitale identiteitsbewijs

Overheidszaken worden tegenwoordig geregeld via het internet. Denk aan het aanvragen van extra zorg, het AOW-pensioen en de belastingaangifte. Bekijk hoe u een DigiD aanvraagt en hoe u er veilig mee inlogt.

Wat kunt u allemaal met DigiD doen?

De meeste mensen kennen DigiD als identificatiemethode om de belastingaangifte in te dienen of een toeslag aan te vragen. Maar DigiD is bij veel meer instanties te gebruiken, zoals de politie, zorginstellingen en zorgverzekeraars. We geven een greep uit de mogelijkheden.

Post van de overheid

Steeds meer overheidszaken regelen we online. Berichten van onder andere de Belastingdienst ontvangt u steeds vaker in de digitale Berichtenbox op MijnOverheid.nl. We vertellen u hoe u uw account op MijnOverheid.nl kunt activeren, hoe u moet inloggen en hoe u berichten kunt lezen. Wilt u uw post van de overheid niet digitaal ontvangen, dan leest u hoe u dit kunt aangeven.

Digitaal contact met de gemeente

Communiceerde u vroeger per post, aan de balie of per telefoon, tegenwoordig kunnen steeds meer zaken via internet of via e-mail worden geregeld. Als u uw zaken digitaal regelt, dan kunt u dit doen wanneer het u uitkomt. Maar wat is er bij de gemeente mogelijk? We geven een overzicht.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over computeronderhoud, Windows 10 en veiligheidsrisico’s? Bekijk welke digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie

Reactie

    oosterwijck says:

    Digid is een verademing, in contacten met overheidsinstellingen. Er zijn nog wel eens aanloopproblemen, zoals: Niet altijd kunnen inloggen, en ook wel eens dat Digid je inlogcode niet erkent (herkent) maar over het algemeen bespaard het de consument heel veel tijd en moeite, met het aanvragen van diensten of verkrijgen van informatie.