Thuisapotheek

Digitip: medicijnen laten bezorgen door Thuisapotheek

Bestel medicijnen online bij Thuisapotheek en laat ze gratis aan huis bezorgen. Dat is handig als u (even) de deur niet uit kunt.

Wat is Thuisapotheek?

Soms bent u (tijdelijk) aan huis gebonden of komt dat tochtje naar de apotheek nét niet lekker uit. Als medicijnen nodig zijn, maar u de deur niet uit kunt of wilt, is het handig om ze aan huis te laten bezorgen. Via de online Thuisapotheek kunnen mensen uit heel Nederland een (herhaal)recept bestellen, waarna de medicatie gratis thuis wordt afgeleverd. Overigens bezorgen veel andere apotheken ook aan huis, alleen moet u daarvoor meestal wel bellen naar de apotheek.

Hoe werkt Thuisapotheek?

Zoals gezegd kan iedereen in Nederland medicijnen bestellen via Thuisapotheek. Daarbij voert de online apotheek wel een controle uit, want de (huis)arts moet natuurlijk wel een recept hebben meegegeven. Ook doet de apotheek aan medicijnbewaking. Dit betekent dat de apothekersassistent controleert of de klant de juiste medicijnen aanvraagt voor zijn ziekte. Als een klant meerdere medicijnen bestelt, checkt Thuisapotheek bovendien of die tegelijk kunnen worden gebruikt.

Een eerste bestelling bij Thuisapotheek verloopt in 4 stappen:

De medicijngebruiker schrijft zich als nieuwe klant in op de website van Thuisapotheek;
Een apothekersassistent van Thuisapotheek belt de klant voor een kennismakingsgesprek (ook wel intakegesprek genoemd);
Thuisapotheek neemt contact op met de huisarts van de klant om het (herhaal)recept te controleren en aan te vragen;
De bestelling wordt bij de klant thuis afgeleverd. Zijn de medicijnen op voorraad, dan worden ze de volgende dag geleverd. Zo niet, dan geeft Thuisapotheek aan hoelang het gaat duren.

Koppeling met Landelijk Schakelpunt

Thuisapotheek heeft een koppeling met het Landelijk Schakelpunt (LSP). Daardoor kan de online apotheek inzien welke medicijnen iemand gebruikt en of daar herhaalrecepten bij zitten. Ook ziet de apothekersassistent in het LSP hoe vaak een herhaalrecept moet worden aangevraagd en wanneer dit voor het laatst is gebeurd. Gebruikers moeten Thuisapotheek tijdens het inschrijven toestemming geven voor deze koppeling. Lees meer over het LSP en wie daar inzicht in heeft in het artikel Medische gegevens volgen met Volgjezorg.

Herhaalrecept aanvragen

Ook met herhaalrecepten kunt u dus bij Thuisapotheek terecht. Tijdens het kennismakingsgesprek zal de apothekersassistent het hier met u over hebben. Thuisapotheek houdt bij wanneer de medicatie moet worden aangevuld en vraagt op tijd het herhaalrecept aan. De medicijnen worden daarna automatisch aan huis geleverd op het moment dat dit nodig is. U hoeft zo zelf niet meer bij te houden wanneer medicijnen moeten worden besteld.

Inschrijven bij Thuisapotheek

De inschrijving als nieuwe klant gaat als volgt:

 • Surf in de internetbrowser naar thuisapotheek.nl
 • Klik in het menu bovenaan op Inschrijven nieuwe klanten.
 • Vul het inschrijfformulier in. Vul hier persoonlijke gegevens in (zoals woonadres), maar ook gegevens over medicatiegebruik en chronische aandoeningen.
 • Voeg eventueel het voorgeschreven recept toe. Klik onder ‘Recept uploaden’ op Bestand kiezen.
 • Selecteer het juiste bestand.
 • Klik op Openen.
 • Zet onder ‘Toestemming’ vinkjes achter de punten waarvoor toestemming moet worden gegeven, zoals de koppeling met het LSP.
 • Zet een vinkje voor Ik ben geen robot en maak de opdracht waaruit blijkt dat u geen robot bent.
 • Klik op Verzenden.

Tijdens het inschrijven kunt u een kopie van het voorgeschreven recept uploaden. Dit is niet verplicht. Wilt u dit doen, dan is het handig om hier met de smartphone een foto van te maken en die naar uzelf te mailen.

Meer informatie over Thuisapotheek

Meer informatie over de werkwijze van Thuisapotheek staat op de website. Klik op de startpagina op Over ons > Werkwijze. Wilt u meer weten over bepaalde medicatie of een aandoening? Klik dan in het menu bovenaan de pagina op Medische informatie. Vul de naam van een aandoening of medicijn in bij ‘Zoek op trefwoord’ of klik op 1 van de letters van het alfabet.

(Bron: SeniorWeb)

Let op: gezien de voortdurende veranderingen in de digitale wereld kan de informatie in bovenstaande Digitip met de tijd verouderd zijn.

Geef een reactie

Reactie

  B.Harmsen says:

  Waarom deze omslachtige methode gebruiken?

  Ik bel mijn huisarts en kan dan eventueel een herhaalrecept bij de assistente en mocht het via de dokter moet schrijven deze een herhaalrecept voor met vermelding bezorgen en stuurt dit door naar de apotheker en de volgende dag en bij dringende gevallen de zelfde dag staat de bezorger van de apotheker aan mijn deur en dat is wel zo handig/veiliger dan via een tussenpersoon van de thuisapotheker. vind ik persoonlijk..