Carnavallend

Carnavallend Nederland moet rekening houden met onstuimig weer

Tot en met dinsdag 5 maart 2019 staan vele dorpen en steden in het oosten en zuiden van ons land volledig in het teken van carnaval. Ook MAX is dit jaar weer van de partij en zendt dinsdag 5 maart een registratie uit van allerlei verschillende carnavalsfestiviteiten. Het belooft wel een onstuimige versie van het feest te worden, want het weer is ronduit herfstachtig.

De mooiste optochten en gezellige interviews

MAX gaat op bezoek bij carnavallend Nederland en doet in meerdere dorpen en steden verslag. De mooiste optochten worden bekeken en er worden gezellige interviews gehouden. Jos Krediet doet verslag van het feestvierend publiek in Lampegat (Eindhoven) en bezoekt de altijd prachtige Lichtjesoptocht in Zwammegat (Standdaarbuiten). Mascha de Rooij gaat langs in het gezellige Oeteldonk (’s Hertogenbosch). En er wordt dit jaar opnieuw verslag gedaan van de festiviteiten in het Twentse Boeskoolstad (Oldenzaal) en het Brabantse Kruikenstad (Tilburg).

Carnaval: onstuimig, kletsnat en kans op storm

Carnavalsvierders moeten de komende dagen helaas rekening houden met plensbuien, windstoten en misschien zelfs een voorjaarsstorm. Dat voorspelt Weeronline, dat spreekt van herfstachtig weer bij het officiële begin van de lente. Zaterdag 2 maart is de beste dag voor het buitenfeest, het waait dan nog niet heel hard en er is kans op een spatje regen. Zondag 3 maart wordt een kletsnatte en onstuimige dag. Een regenzone blijft waarschijnlijk precies boven Nederland hangen. Hierdoor regent het langdurig en kunnen de carnavalsoptochten in het water vallen. In 2016 en 2017 heeft wind de carnavalsoptochten ook al parten gespeeld. Maandag 4 maart blijft het regenachtig en trekken buien over het land. Mogelijk komt het zondagavond of maandag tot een carnavalsstorm.

Carnaval 2019, dinsdag 5 maart om 16.10 uur op NPO 1. Presentatie: Jan Slagter, Mascha de Rooij en Jos Krediet. 

(Bron: MAX, ANP)

Geef een reactie