Best gelezen

Best gelezen in 2022: deze artikelen heeft u het meest bekeken

2022 gaat onder andere de boeken in als het jaar van de oorlog in Oekraïne, de stijgende (gas)prijzen en de ermee gepaard gaande besparingen. Op maxvandaag.nl houden we u op de hoogte over deze zaken, maar kunt u ook terecht voor ontspanning, onder andere in de vorm van puzzels, voor medische informatie, de lekkerste recepten, alles over tuinieren en nog veel meer. We hebben op een rij gezet welke artikelen het afgelopen jaar het beste door u gelezen zijn.

Top 10 best gelezen artikelen

1: Salderingsregeling voor zonnepanelenbezitters gaat verdwijnen: wat betekent dit?Zonnepanelen

De salderingsregeling voor zonnepanelenbezitters gaat zijn laatste jaren tegemoet. En dat is ook belangrijk nieuws voor degenen die juist geen zonnepanelen hebben. We hebben uitgelegd wat de salderingsregeling inhoudt en wat er gaat veranderen.

2: Hoe komt de energietoeslag bij u terecht? energietoeslag

Begin oktober 2022 kondigt het kabinet aan dat elk huishouden in Nederland energietoeslag krijgt in de maanden november en december. Er is dan nog een hoop onduidelijk en velen vragen zich af hoe dit precies in zijn werk gaat en hoe het bedrag verkregen wordt. We hebben dat in dit artikel uitgezocht.

3: Nieuwe pensioenwet: wat verandert er voor u? Pensioenwet

Na een aanloop van bijna 15 jaar kan één van de grootste financiële operaties in de Nederlandse geschiedenis van start gaan: de invoering van een nieuwe pensioenwet. We hebben uitgelegd wat de belangrijkste verschillen zijn tussen de oude en nieuwe pensioenwet en wat er allemaal gaat veranderen.

4: Een wc-rol ophangen, hoe hoort het eigenlijk?

Het nieuwe vel achterlangs, of toch voorlangs ophangen? De manier waarop een wc-rol wordt opgehangen kan voor discussie zorgen. Maar hoe hoort het nu echt? Deze kwestie houdt velen duidelijk bezig, want het antwoord op die vraag maakt dit artikel één van de best gelezen van 2022.

5: Gooi stokbrood niet weg als het hard is geworden, dit kunt u ervan maken stokbrood

In Nederland eten we graag en veel stokbrood, maar soms gaat het niet helemaal op, bijvoorbeeld na het barbecueën of kaasfonduen. Het nadeel is dat het snel minder lekker wordt, maar daar zijn oplossingen voor. In dit artikel vertellen we wat u er nog allemaal mee kunt doen.

6: Wilt u van muggen afkomen? Gebruik dan geen citronellakaars citronellakaars

Muggen zorgen voor veel overlast en we ontdoen ons er dan ook graag van. Een citronellakaars wordt weleens aangeprezen als een beproefd middel, maar in de praktijk blijkt dat helemaal niet zo te zijn. We vertellen waarom dat zo is en wat u wél kunt doen om muggen te verjagen.

7: Wat te doen als u een wolf tegenkomt tijdens het wandelen wolf

Het aantal wolven in Nederland is het afgelopen jaar toegenomen en de kans dat u er 1 tegenkomt terwijl u in de natuur wandelt, wordt steeds groter. We hebben uitgezocht wat u het beste wel en niet kunt doen wanneer u oog in oog komt te staan met het roofdier.

8: Moet u vaak plassen na thee drinken? Hier komt dat door thee

Wie vaak thee drinkt, zal het herkennen: om de haverklap moet u naar de wc. In dit artikel gaan we erop in waar dat nou eigenlijk door komt. En daar blijken meerdere oorzaken voor te zijn.

9: Zo wordt u minder lastiggevallen door wespen wespen

Naast muggen zorgen ook wespen voor overlast. Vooral wanneer zij aan het einde van de zomer op zoek gaan naar zoetigheden en tijdens hun strooptocht mensen tegenkomen. In dit artikel vertellen we wat u het beste wel en niet kunt doen om ze uit uw buurt te houden.

10: Niet gestoten, maar toch een blauwe plek? Dit kunnen de oorzaken zijn blauwe plek

Dit artikel wordt niet alleen in 2022 veel gelezen, het is al enkele jaren één van de best gelezen artikelen. Waarin we op een rij zetten wat de oorzaken kunnen zijn van een blauwe plek wanneer u zich niet heeft gestoten. Want zo’n plek is vaak onschuldig, maar soms kan het wijzen op gezondheidsproblemen.

(Foto: Shutterstock)

Geef een antwoord