ABP

Meldpunt: ABP betaalt miljoenen aan pensioenen na

Pensioenfonds ABP heeft de afgelopen maanden miljoenen euro’s aan aanvullingen op pensioenen uitbetaald aan gepensioneerden. Ook heeft ABP hun pensioenen naar boven bijgesteld omdat zij recht bleken te hebben op een aanvulling. Maar waarom laat het pensioenfonds deelnemers met een vergelijkbaar verzoek wachten tot 2021? En waarom vergoedt ABP niet automatisch de verschuldigde wettelijke rente? De bestuursvoorzitter van ABP is te gast in Meldpunt op vrijdag 16 oktober 2020.

In januari 2020 liet MAX Ombudsman Rogier de Haan in Meldpunt zien dat veel ABP-gepensioneerden recht hebben op een aanvulling wegens ‘samenvallende diensttijd.’ Dat is een regeling die geldt als een ABP-gepensioneerde en zijn of haar partner vóór 1 januari 1995 tegelijkertijd pensioen opbouwden bij ABP. Daarnaast hebben ook tweeverdieners die vóór 1 januari 1995 tegelijkertijd bij ABP en een ander pensioenfonds opbouwden, mogelijk recht op een aanvulling.

Roodgloeiend

De telefoon bij de MAX Ombudsman stond roodgloeiend na de uitzending van Meldpunt en een artikel in MAX Magazine. Duizenden gepensioneerden willen weten of ook zij recht hebben op een aanvulling. Velen hebben de nabetaling aangevraagd en gelukkig ontvangen. Ruim een kwart krijgt meer dan 10.000 euro nabetaald en krijgt daar bovenop een verhoging van hun maandelijkse pensioen. Zoals Henny (80) en Loet Bos (83) die vrijdag in Meldpunt vertellen hoe hun aanvraag verliep.

Niet iedereen heeft geluk

Maar hoe staat met de vele aanvragen die nog niet zijn gehonoreerd, zoals die van Fien (75) en Diederik (80) Eijsman. Zij krijgen niet eerder dan in maart 2021 antwoord op hun aanvraag. En waarom wordt bij de correctie van het pensioen niet de wettelijke rente op de aanvulling automatisch vergoed? Harmen van Wijnen, bestuursvoorzitter ABP geeft vrijdag 16 oktober 2020 in Meldpunt antwoord op deze en vele andere vragen.

Vragen en aanmeldformulier

ABP heeft een speciaal telefoonnummer ingericht om vragen over deze aanvulling te beantwoorden. U kunt bellen naar het nummer 045 – 579 62 75.

MAX Ombudsman Rogier de Haan beantwoordt in een artikel op de website van Meldpunt de meest gestelde vragen over de aanvulling samenvallende diensttijd. Ook vindt u er het formulier dat u nodig hebt om de aanvulling aan te vragen

Meldpunt, elke vrijdag om 19.20 uur bij MAX op NPO 2.

Geef een antwoord

Reacties (3)

  Lotte 2020 says:

  Hoe moet ik mij hiervoor aanmelden?

  abcde says:

  Waar en hoe moet ik me hiervoor aanmelden?

   MAX Vandaag says:

   Beste Lotte en abcde, bedankt voor uw reacties.

   ABP heeft een speciaal telefoonnummer ingericht om vragen over deze aanvulling te beantwoorden. U kunt bellen naar het nummer 045 – 579 62 75.

   MAX Ombudsman Rogier de Haan beantwoordt in een artikel op de website van Meldpunt de meest gestelde vragen over de aanvulling samenvallende diensttijd. Ook vindt u er het formulier dat u nodig hebt om de aanvulling aan te vragen: https://www.maxmeldpunt.nl/pensioen/al-uw-vragen-over-de-pensioenaanvulling-voor-abp-tweeverdieners/