4 van de Villa over vorstelijke momenten

4 van de Villa: weerstand tegen medische nonsens, grip op algoritmes, het geheim achter spotifylijst peaceful piano en Adam Curry

In de 4 van de Villa hoort u elke vrijdag 4 gesprekken met MAX Radio 1 presentator Jurgen van den Berg. Hij bespreekt achtergronden bij het nieuws, cultuur, wetenschap, persoonlijke verhalen en geschiedenis in de rubriek Terug naar Toen. Deze keer spreekt Jurgen met hoogleraar informatica Jan Friso Groote over algoritmes. Daarnaast spreekt hij met pianist Jim Kreeftenberg, arts-onderzoeker Erik Michels en Adam Curry. 

De week van grip op algoritmes

Deze week proberen de gasten van Jurgen van den Berg allemaal op hun eigen manier min of meer grip te krijgen op algoritmes. Zo waarschuwt Jan Friso Groote, hoogleraar informatica, voor de 2038-bug. Onze samenleving draait op oude software waar wij geen grip meer op hebben.

Voor pianisten is het de heilige graal: de spotifylijst peaceful piano. Maar hoe kom je erin? Dat vertelt pianist Jim Kreeftenberg. En als het over muziek gaat is het een kleine stap naar Adam Curry. Aan hem leggen we de vraag voor: hoe werd je groot in een tijd dat algoritmes nog niet alles bepaalden?

Medische desinformatie

Maar we beginnen het gesprek met Erik Michels, arts-onderzoeker in het Amsterdam UMC.  Hij maakt zich ernstige zorgen over de groeiende medische desinformatie. Via z’n Instagram-account (met bijna 140.000 volgers) geeft hij weerwoord…

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Het MAX-radioprogramma Villa VdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

(Foto: © MAX)

Geef een antwoord