4 van de Villa over de kerstgedachte

4 van de Villa: week van de combinaties met Sparta-speler Bart Vriends en autisme-ambassadeur Stefke Teunisse

In de 4 van de Villa hoort u elke vrijdag 4 gesprekken met MAX Radio 1 presentator Jurgen van den Berg. Hij bespreekt achtergronden bij het nieuws, cultuur, wetenschap, persoonlijke verhalen en geschiedenis in de rubriek Terug naar Toen. Deze keer spreekt Jurgen met Sparta-speler Bart Vriends, Rob Schouten, Stefke Teunisse, Sonny Motké. 

De week van de onverwachte combinaties

Nederland als sekteland, voetballers en literatuur, autisten bij defensie en Nederlandse slachtoffers van bom op Nagasaki. Deze week in De 4 van de Villa een hoop onverwachte combinaties.

Zo associeert u profvoetballers misschien niet direct met literatuur, toch is Sparta-speler Bart Vriends fervent lezer. Hij deelt zijn leestips voor deze zomer met Jurgen van den Berg.

Door de film Oppenheimer staan de atoombommen op Japan weer volop in de aandacht. Dat er ook Nederlandse slachtoffers bij die bombardementen waren is minder bekend. De vader van Rob Schouten overleefde de aanval op Nagasaki.

Autisme en defensie, ook 2 termen die u misschien niet direct in combinatie ziet. Waar het eerder ondenkbaar leek, is het nu bijna een pre. Stefke Teunisse is een autisme-ambassadeur in dienst bij de krijgsmacht en vertelt hoe zij haar kwaliteiten hier optimaal kan benutten.

En sektes, u verwacht het misschien niet maar ons land is een walhalla voor sektes. Justitie beslist binnenkort of een Nederlandse sekte in het Zeeuwse Sint Philipsland strafrechtelijk wordt vervolgd. In het buitenland zijn er strenge regels voor sektes, in Nederland juist niet. Sonny Motké is onderzoeksjournalist bij het Financieel Dagblad en dook in de wereld van de sektes.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Of beluister de podcast op de site van NPO Radio 1. Het MAX-radioprogramma Villa VdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie