4 van de Villa over de kerstgedachte

4 van de Villa: verhalen achter de muziek op Lowlands, one hit wonders, Johan Cruijff ArenA en filosofie

Backstage verhalen van Lowlands, one hit wonders, de opening van de Johan Cruijff ArenA en filosofie, daar zit de muziek in! Muziek, je kunt er hele verhalen mee vertellen maar óver muziek zijn ook oneindig veel verhalen te vertellen. De podcastgasten uit 4 van de Villa van deze week hebben dat met elkaar gemeen.

One hit wonders

Judith, Las Ketchup, Kurt Nilsen en Tiziano Ferro: het zijn allemaal One Hit Wonders! Artiesten met eigenlijk maar 1 echt grote hit. Radio 2-dj Desiree van der Heiden vertelt meer over deze zogenaamde one hit wonders, ook wel eendagsvliegen genoemd. Ze deelt interessante feitjes over de Macarena. Wie kent hem niet?!

Opening Johan Cruijff ArenA en is filosofie stoffig?

Henk Markerink, de voormalig directeur van de Johan Cruijff ArenA, praat over de opening van het stadion in augustus 1996. Het gaat niet alleen over het gras en voetbal maar ook hoe het aan de bijnaam “galmbak” kwam.

Filosofie, denkt u daarbij nog steeds aan stoffige types? Dan heeft u het mis. Het vakgebied is ongekend populair in ons land. Wijsbegeerte is al lang geen zaak meer van oude, grijze, wijze mannen. Steeds meer leerlingen doen er eindexamen in en de aanmeldingen voor de studie filosofie zitten in de lift. Ook de huis-tuin en keuken filosofieboeken staan geregeld in de Bestseller Top 60. Hoe komt het dat we in deze ingewikkelde tijd houvast zoeken bij filosofen? Denker des vaderlands Marjan Slob heeft het antwoord.

De 28ste Lowlands

Met Atze de Vrieze en rapper Elmer, het alter ego van Merel Pauw spreekt Jurgen van den Berg over Lowlands. Want de 28ste editie van het festival weer in volle gang. Voor VPRO’s platform 3voor12 maakte Atze de podcast Blauwe M&M’s, over de soms bizarre eisen van artiesten. Hij en Elmer geven een kijkje achter de schermen bij Lowlands. En wat is nou het verhaal achter die Blauwe M&M’s?

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Of beluister de podcast op de site van NPO Radio 1. Het MAX-radioprogramma Villa VdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie