4 van de Villa over de kerstgedachte

4 van de Villa: over uit de schaduw en in de spotlights met Floris van der Woude en Gerard Cox

In deze aflevering van de 4 van de Villa hebben we het over uit de schaduw en in de spotlights. In de 4 van de Villa deze week aandacht voor onbegrepen en onbekende verhalen. Jurgen van den Berg sprak countryliefhebbers en podcastmakers Floris van der Woude en Tom Meijers, gynaecoloog Fedde Scheele, artiest Gerard Cox en geriater Marcel Olde Rikkert.

Floris van der Woude en Tom Meijers

Country is een onderbelicht muziekgenre in Nederland, daar zijn Floris van der Woude en Tom Meijers helemaal klaar mee. In de podcast Countrykoorts laten ze alle nieuwe klanken horen en gaan ze op zoek naar de magie van het genre; country in de spotlights.

Fedde Scheele: ‘de vrouw uit de schaduw’

Onbegrepen vrouwenklachten kosten de Europese Unie jaarlijks 750 miljard euro. Met name mannenartsen hebben te weinig kennis van het vrouwelijk lichaam. Zo niet gynaecoloog Fedde Scheele die het zijn missie heeft gemaakt de ‘normalisatie van vrouwenleed’ te bestrijden.

Gerard Cox blikt terug

Met weinig mensen in de showbizz had hij zo’n goeie klik als met alleskunner Robert Long. Cox blikt terug op zijn intense vriendschap met Long en diens sterfdag op 13 december 2006.

Marcel Olde Rikkert

Iconisch in december; het verhaal van de nukkige vrek Scrooge die tot inkeer komt. Marcel Olde Rikkert legt een parallel met narrige ouderen die het eigenlijk heel lastig hebben in de maand van samen zijn: december.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Of beluister de podcast op de site van NPO Radio 1. Het MAX-radioprogramma Villa VdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

(Foto: ©MAX)

Geef een reactie