4 van de Villa over de kerstgedachte

4 van de Villa: bevlogen over je vak – Meester Mark, Jetske van den Elsen, traumacursus in Oekraïne en eerbetoon aan Toots Thielemans

Deze keer in 4 van de Villa mensen die ontzettend bevlogen vertellen over hun vak en dit over willen brengen op anderen. Zo praat Jurgen van den Berg met Jetske van den Elsen, trauma-acteur Miriam Dik, Meester Mark en mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo eert Toots Thielemans. Waar komt hun bevlogenheid vandaan? 

Meester Mark

De regio midden heeft de 1e schoolweek er alweer bijna op zitten. Voor de andere regio’s zit de schoolvakantie er ook weer bijna op. Dat betekent voor Mark van der Werf weer een hoop nieuwe inzendingen voor zijn account Meester Mark met 400.000 volgers op de socials. Daar verzamelt hij grappige taalfouten, brutale briefjes en verrassende missers van basisschoolkinderen.

Bevlogen kok Jetske van den Elsen

Jetske van den Elsen, u kent haar waarschijnlijk als presentatrice van Spoorloos en De Rijdende Rechter, maar ze is ook kok en was vorig jaar de winnares van Celebrity Masterchef Nederland. Tegenwoordig deelt ze veel van haar creaties uit de keuken op Instagram. In de podcast bespreekt ze haar favoriete kookfilm Tampopo, over het Japanse gerecht ramen. Benieuwd naar nog meer filmtips? Lees dan hier verder.

Miriam Dik helpt hulpverleners helpen hulp te verlenen

Trauma-acteur Miriam Dik zet zich in voor hulpverleners in Oekraïne. Het leven daar is op veel plekken levensgevaarlijk nu. Het is immers een land in oorlog. Ook hulpverleners lopen een groot risico. Cardioloog Lennart Bongartz en trauma-acteur Miriam Dik leren humanitair hulpverleners hoe ze medische hulp kunnen bieden aan gewonden in Oekraïne. Waar komt hun bevlogenheid vandaan?

Terugblik met Hermine Deurloo

Over bevlogen gesproken. Het laatste gesprek in deze podcast is met mondharmonica speelster Hermine Deurloo. Deze week is het namelijk 7 jaar geleden dat de Belgische jazzmuzikant en mondharmonicaspeler Jean Toots Thielmans overleed.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Of beluister de podcast op de site van NPO Radio 1. Het MAX-radioprogramma Villa VdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie