4 van de Villa over de kerstgedachte

4 van de Villa: mensen die staan voor de zaak zoals judoka Henk Grol en bioloog Manon de Visser

Mensen die staan voor de zaak: dat staat deze week centraal in de 4 van de Villa. Margreet Reijntjes en Elles de Bruin praten met judoka Henk Grol, bassist van de Golden Earring Rinus Gerritsen, bioloog Manon de Visser en verslavingsarts Robert van der Graaf. Waar staan zij voor? 

Robert van der Graaf

Volgens verslavingsarts Robert van de Graaf zijn we na covid beland in een nieuwe pandemie: we zijn namelijk verslaafd geraakt aan zitten. Hij geeft in de 4 van de villa antwoord op de vragen hoe dit kan, wat de gevolgen zijn van al dat zitten en hoe we het dán zouden moeten doen.

Henk Grol

Als kleine judoka wilde Henk Grol maar 1 ding: een gouden medaille halen op de Olympische Spelen. In het boek Focus, geschreven door Mark van den Heuvel blikt de voormalig topsporter terug op zijn roemrijke carrière. Een carrière waarin hij helaas té vaak op de mat lag in plaats van met zijn handen in de lucht kon staan.

Bioloog Manon de Visser

Een opmerkelijke fout in de evolutie staat centraal in een groot onderzoek van de Universiteit Leiden en Naturalis. Het blijkt dat sommige salamandersoorten al miljoenen jaren met een gek syndroom opgescheept zitten. Het is een raadsel en de oplossing kan ons veel leren over hoe evolutie en DNA werken. In de 4 van de Villa legt bioloog Manon Visser uit hoe dit zit.

Rinus Gerritsen, bassist Golden Earring

In de 4 van de Villa de man die al bijna zijn hele leven op het podium staat, en dat is bassist van de Golden Earring Rinus Gerritsen. 3 jaar geleden hield de band ermee op nadat bekend werd dat gitarist George Kooymans ernstig ziek is. Maar wie niet genoeg kan krijgen van de Haagse rockband, kan binnenkort terecht in het theater. Daar pelt Gerritsen de grote hits van de Earring, zoals Radar Love, laagje voor laagje af.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Of beluister de podcast op de site van NPO Radio 1. Het MAX-radioprogramma Villa VdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie