Zonnebloem

Zonnebloem in pot: Helianthus Sunsation en Helianthus Pacino

Naast de flink uit de kluiten gewassen zonnebloemen die u wel kent van de velden in Frankrijk of misschien wel gewoon bij u in de tuin, zijn er ook kleine versies te koop, in pot. Deze worden maximaal zo’n 40 centimeter hoog en doen het heel goed in huis op een zonnige vensterbank. Ze brengen met hun zomerse, gele bloemen letterlijk het zonnetje in huis.

Standplaats

Zijn naam zegt het al, dus geef ook deze kamerzonnebloem een plekje in de volle zon. Als de kans op nachtvorst voorbij is, kunt u hem overigens ook in de tuin of op het balkon plaatsen.

Water geven

De potzonnebloem is een dorstige plant en heeft soms wel elke dag water nodig. Check hem dus dagelijks, maar geef geen water als de kluit nog erg nat is, want te nat is ook weer niet goed voor deze plant.

Geef wekelijks een beetje plantenvoeding tijdens het gieten.

Bloemen

De zonnebloem in pot heeft meestal meerdere knoppen. Als er een bloem is uitgebloeid, knip die dan uit de plant, zodat die zijn energie in de andere bloemen kan steken. U heeft er dan minstens een week of 8 plezier van.

Overdag beweegt de bloem zich met de zon mee.

Niemand minder dan Vincent van Gogh is altijd zeer geïnspireerd geweest door de zonnetjes op steel en wij begrijpen helemaal waarom.

Eenjarig

De potzonnebloem is eenjarig en hoeft dan ook niet verpot of gesnoeid te worden.

Geef een reactie