badmat

Zo vaak moet een badmat eigenlijk gewassen worden

Een badmat is echt zo’n attribuut in huis dat aan de (schoonmaak)aandacht ontglipt. In de vochtige en warme omstandigheden van de badkamer vormen bacteriën en schimmels zich echter razendsnel. Was de badmat dus regelmatig, zodat u er met een gerust hart met uw blote voeten op kunt staan.

Badmat bron van bacteriën en schimmels

Een badmat wordt vaak gemaakt van zacht (hoogpolig) materiaal. In de badkamer vangt hij zo een hoop zeepresten, haren, huidschilfers en dergelijke op. Zeker als de mat vaak nat wordt, ontstaat er dan vrij snel vuil in en op de mat. Hoe snel dit gebeurt is onder andere afhankelijk van het aantal mensen dat er gebruik van maakt en hoe vaak en hoe lang de mat nat wordt. Wordt de badmat intensief door veel mensen gebruikt, dan is 1 keer per week wassen het devies. Gebruikt u de mat alleen of met zijn tweeën, dan is eens in de 2 á 3 weken meestal voldoende. Check voor het wassen het waslabel en was de mat dan zo mogelijk op 60 graden, om hem grondig schoon te krijgen.

badkamerproducten delen
Lees ook: Deze badkamerproducten kunt u beter niet delen

Liever niet in de droger

Tenzij anders vermeld op het waslabel kunt u de badmat vanwege de antislip-laag beter niet in de droger doen. Want dat kan de laag aantasten. Laat de mat dus liefst aan de lucht drogen. Neemt dit veel tijd in beslag en heeft u hem in de tussentijd eigenlijk alweer nodig, dan kan het een idee zijn een (eenvoudiger) 2e exemplaar aan te schaffen, dat u in de tussentijd kunt gebruiken. Begint de antislip-laag op den duur toch te slijten, vervang de badmat dan bij voorkeur, om uitglijden te voorkomen.

handdoeken
Lees ook: Hoe vaak kunt u een handdoek gebruiken zonder te wassen?

(Bron: Roomed, RTL Nieuws, Libelle)

Geef een reactie