haren borstelen

Borstelt u uw haren op de juiste manier?

Uw haren borstelen, grote kans dat u dat elke dag doet. Vaak gaat dat volgens een vaste routine, maar wat blijkt? Veel mensen borstelen hun haar op de verkeerde manier. Hoe moet het dan wel?

Fluitje van een cent

Het borstelen van uw haren lijkt misschien een fluitje van een cent, maar niets is minder waar. Borstelt u uw haren vanaf de wortel? Dan doet u het eigenlijk op een verkeerde manier. Door bovenop uw hoofd te beginnen kan uw haar namelijk beschadigen. U verplaatst de klitten dan naar de onderkant van uw haar, om ze er daar vervolgens uit te trekken. Hierdoor wordt de kans dat uw haar afbreekt een stuk groter. Daarom is het beter om onderaan te beginnen en omhoog te borstelen. Heeft u ook nu nog last van hardnekkige klitten? Dan kunt u deze ook voorzichtig met uw vingers proberen los te halen, voordat u er een borstel doorheen haalt. Ook dit is zachtaardiger voor uw haar.

Tips

Andere tips om uw haar zo goed mogelijk te borstelen zijn om op te passen met nat haar. Wanneer uw haar nat is, is het namelijk extra fragiel en breekbaar. Wacht daarom liever met borstelen tot het is opgedroogd of gebruik voor u gaat borstelen een conditioner die u niet hoeft uit te spoelen of goede anti-klitspray. Heeft u sowieso vaak last van grote klitten? Dan kan het handig zijn om een antiklit-borstel aan te schaffen, deze zijn namelijk speciaal gemaakt voor het ontwarren van haar.

Haarborstel schoonmaken

Het is overigens ook aan te raden om uw haarborstel eens in de zoveel tijd schoon te maken. Tips daarvoor leest u in het onderstaande artikel.

haarborstel
Lees ook: Zo maakt u uw haarborstel gemakkelijk weer helemaal schoon

(Bron: NSMBL, Salon B)

Geef een reactie