Vriezer

Vriezer efficiënt inrichten: zo past er het meeste in

Een kleine vriezer vraagt om het efficiënt benutten van de beschikbare ruimte. Bekijk tips om de diepvries zo in te richten dat er zoveel mogelijk in past.

Vriezer herinrichten

Door de beschikbare ruimte logisch in te richten heeft u een goed overzicht wat u precies in huis heeft. Zo voorkomt u dat u producten onnodig opnieuw koopt, terwijl u ze nog heeft en ook dat bespaart ruimte. Haal daarom alles uit de vriezer en plaats het voor zover dat nog niet is gebeurd terug op soort en datum. Dus bijvoorbeeld het brood, groenten en vlees apart. Zo kunt u als u boodschappen gaat doen makkelijker zien wat u nog nodig heeft of niet.

Zakjes nemen minder ruimte in

In hersluitbare plastic zakken kunt u producten dun en plat inpakken. Platte zakken zijn vervolgens gemakkelijk te stapelen in de vriezer. Zo past er meer en het ontdooien gaat erna ook nog eens sneller. Zeker voor vloeibare zaken als bouillon, saus en puree zijn ze ideaal. Om te voorkomen dat de gestapelde zakjes aan elkaar kleven kunt u er eventueel stukjes bakpapier tussen leggen. Wilt u liever geen plastic gebruiken? dat kan, er bestaan namelijk herbruikbare, uitwasbare diepvrieszakken.

koelkast
Lees ook: Wat is beter, de koelkast even open laten of steeds open en dicht?

Haal producten uit de oorspronkelijke verpakking

Producten zoals ijsjes of kroketten, die verpakt worden in kartonnen dozen nemen vaak veel ruimte in. Zeker als er nog maar enkele exemplaren in de doos zitten. Dan bespaart u veel plek door de verpakkingen weg te gooien en de producten te verpakken in diepvrieszakken. Scheur wel de gedeeltes met belangrijke informatie van de doos, zoals de houdbaarheidsdatum en eventuele bereidingswijze. En stop die ook in de diepvrieszak.

Vierkante in plaats van ronde diepvriesbakken

Wilt u graag diepvriesbakken gebruiken, kies dan liefst voor vierkante exemplaren. Deze nemen minder ruimte in dan ronde. Door deze allemaal in 1 maat aan te schaffen, scheelt het u tijd om naar de bijpassende deksels te zoeken. Door juist verschillende maten te gebruiken heeft u meer flexibiliteit qua porties. Ook zijn ze dan nog steeds makkelijk te stapelen, zodat er zo min mogelijk ruimte verloren gaat.

vershoudbakjes
Lees ook: Zo krijgt u vershoudbakjes beter schoon en gaan ze langer mee

Ontdooien zorgt voor meer ruimte in de vriezer

Tijdig ontdooien van de vriezer bespaart energie en het bevordert de werking van het apparaat. Bovendien zorgt het ook voor extra ruimte als de lades en vriesvakken van een laag ijs ontdaan zijn. In een eerder artikel geven we tips om van een ijslaag in de vriezer af te komen.

Op 21 februari 2022 bespreken MAX-dj’s Henkjan Smits en Manuëla Kemp dit onderwerp in hun programma De MAX! onder het mom van De MAX Weet Raad. U hoort De MAX! elke werkdag tussen 18.00 en 20.00 uur op NPO Radio 5.

(Bron: Nu.nl, RTL Nieuws, Roomed, archief)

Geef een antwoord