Uitglijden op slippers voorkomen

Uitglijden op slippers voorkomt u met deze tips

In de zomer zijn ze ideaal: slippers. Ze zijn luchtig en gemakkelijk te dragen. Toch hebben ze ook nadelen. Want wanneer ze nat zijn, kunt u vervelend uitglijden. Met onderstaande tips kunt u dat voortaan voorkomen.

Materiaal

De meeste slippers zijn gemaakt van plastic of rubber. In aanraking met vochtigheid kan dit materiaal erg glad worden, wat ervoor zorgt dat uw voeten geen grip hebben bij de zool.

zomerschoenen
Lees ook: Hoe goed zijn open zomerschoenen voor uw voeten?

Gladde slippers

Wanneer u slippers draagt in de zomer, kunt u dus uitglijden. Bijvoorbeeld wanneer u bij het zwembad of op natte tegels loopt met het schoeisel. Om uw slippers wat meer grip te geven, kunt u de onderkanten wat ruwer maken door schuurpapier met een grove korrel te gebruiken. Schuur niet te hard en te lang, anders kunt u de slippers te veel beschadigen.

Uitschieten

In de warme zomermaanden is het niet ongewoon dat u zweet. Echter kan dit ervoor zorgen dat de zolen van uw slippers erg glad kunnen worden, waardoor u uit uw slippers schiet. Dit kunt u voorkomen door wat haarlak op de onderkant van uw voeten of op de slippers te spuiten. Dit maakt het materiaal wat plakkeriger en stroever, waardoor u minder snel zult uitglijden of uit uw slippers schiet. Pas wel op, want niet alle materialen kunnen tegen haarlak. Vooral bij een paar dure slippers kan dit beschadigingen veroorzaken. Voor de zekerheid kunt u daarom de lak alleen op uw voeten spuiten.

schoeisel
Lees ook: Met dit schoeisel verkleint u het risico op vallen

(Bron: Margriet, Tipsenweetjes, Shuz. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reacties (5)

  madeliev says:

  In het zwembad lopen met slippers aan? Mag dat dan?
  En natte tegels, dan is er gedweild of heeft het geregend.
  Blote voeten is het beste en heerlijk koel.

  MauHe says:

  Ik draag die dingen in principe alleen in huis. En volgens mijn podotherapeut is het bovendien heel slecht voor je voeten als je er constant op rondloopt. Wij gingen ooit de Samariakloof op Kreta lopen onder begeleiding van een gids en toen zat er in de groep een Duitse toerist die dit op zijn slippers wilde doen (!). De gids wilde hem in eerste instantie niet eens mee laten gaan, maar uiteindelijk alleen op eigen risico. Als je naar een ongeluk op zoek bent moet je het natuurlijk zo doen.

   MAX Vandaag says:

   Beste MauHe, bedankt voor uw reactie. Klopt, in een ander artikel vertellen we meer over de nadelen van slippers en andere open zomerschoenen: https://www.maxvandaag.nl/sessies/themas/gezondheid-sport/hoe-goed-zijn-open-zomerschoenen-voor-uw-voeten/ En voor het betere klauterwerk zijn ze al helemaal niet bedoeld inderdaad. Zoals bijvoorbeeld ook niet Cinque Terre:
   https://www.maxvandaag.nl/sessies/themas/reizen-verkeer/het-italiaanse-cinque-terre-voert-slipperverbod-in/

  Margeaux says:

  Koop dan ook goeie slippers. Gumbies! Hebben een zool van afgedankte autobanden.

  MauHe says:

  Ik heb jullie artikel over de voor- en nadelen van zomerschoenen nog eventjes nagelezen. Ik heb steunzolen en moet dus schoenen dragen waar deze in passen. Ik draag bij warm weer meestal wel dichte schoenen, maar dan van een meshmateriaal. Die krijg je over het algemeen van outdoormerken zoals Columbia en The North Face. Zijn vaak eigenlijk bedoeld als “waterschoenen”, maar ze zijn ook heel geschikt als wandelschoenen en bovendien lekker luchtig.