Cinque Terre

Het Italiaanse Cinque Terre voert slipperverbod in

Wie luchtig gekleed en op slippers het Italiaanse Cinque Terre wil bezoeken, kan rekenen op een fikste boete. Het dragen van slippers wordt vanaf het komende toeristenseizoen verboden in deze regio. Volgens Italiaanse media kan iedereen die onjuiste schoenen draagt een boete krijgen tussen de 50 en 2.500 euro.

Overspoeld door toeristen

Cinque Terre bestaat uit 5 schilderachtige dorpjes aan de Noord-Italiaanse kust. De dorpjes zijn tegen de steile rotsen gebouwd en staan bekend om hun prachtige kleuren die afsteken tegen de blauwe zee. Het is een populaire bestemming en wordt jaarlijks overspoeld door toeristen. De hoeveelheid toeristen is toegenomen door de cruisetoeristen die aanmeren in La Spezia.

Verwondingen

De dorpjes zijn verbonden door een wandelpad. En dat is direct het probleem. De paden zijn niet makkelijk begaanbaar, zijn oud en bevatten steile rotsachtige trappen. Goede schoenen zijn hier geen overbodige luxe. Toch waagt menig toerist zich op deze paden met slecht een teenslipper. En daar gaat het vaak mis, want de wandelaars lopen verwondingen op omdat de voeten onvoldoende beschermd zijn. En die verwondingen zijn in sommige gevallen dusdanig, dat er hulpdiensten aan te pas moeten komen. “Gewonde mensen moeten vaak met een helikopter uit het park worden gehaald, aldus parkdirecteur Patrizio Scarpellini”. Volgens Scarpellini onderschatten toeristen de wandeltocht.

Slippersverbod

Het komende toeristische seizoen zijn slippers op de paden van Cinque Terre verboden. Stevige schoenen, bij voorkeur geschikt voor een bergwandeling, worden aanbevolen. Maxime ging u al eens voor naar Toscane en doet ook Cinque Terre aan. Lees het verslag en bekijk de foto’s!

(Bron: ANP/NU.nl/Trouw)

Geef een reactie

Reactie

    Agrumi says:

    Haha, grappig dat de parkdirecteur Scarpellini heet (scarpe= schoenen)