tuinliefhebers

Tip 30: handen uit de mouwen, tuinliefhebers!

Nu het weer opknapt is er opeens veel te doen in de tuin. Denk eraan tuinliefhebers, om kalk te strooien; ik doe dit jaarlijks met een biologische kalk, die snel opneembaar is door de planten.

Ook moet er in de maand maart gemest worden, de planten gaan allemaal weer groeien en dat kost veel energie. Gebruik hiervoor biologische mest en beslist geen kunstmest. Ook is het verstandig om deze maand wat compost in de border te verwerken, dit verbetert de grond aanzienlijk.

Gazon en siergrassen

Ook het gazon vraagt de nodige aandacht, verticuteren is meestal nodig en bevordert de grasgroei. Daarna eventuele kale plekken inzaaien met graszaad. Verder kunnen de heesters die al gebloeid hebben gesnoeid worden, zoals toverhazelaar en de winterbloeiende struikkamperfoelie en de forsythia. Vaste planten moeten, als dit nog niet gebeurd is, afgeknipt worden. Siergrassen moeten ook afgeknipt worden in het voorjaar, doe dit voorzichtig, zodat de jonge uitlopers zo min mogelijk beschadigd worden.

We voegen elke 2 weken nieuwe tips van Krijn toe, dus u vindt steeds weer verse adviezen voor uw tuin. En u kunt ook tips voor de andere maanden bekijken in het jaaroverzicht.

(Bron: MAX Magazine – Editie nr. 13 2023. Foto: Shutterstock) 

Geef een reactie